Üzenetek helyreállítása az Outlook 2000 üzenetfájl-javító eszközével vállalati és munkacsoportos üzemmódban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 197316 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Outlook 2002 és Microsoft Office Outlook 2003 alkalmazásra vonatkozó verziója a Microsoft Tudásbázis következő számú cikke: 287497.
A cikk Microsoft Outlook 2000 (Csak internetes levelezési mód) alkalmazásra vonatkozó változata a Microsoft Tudásbázis következő számú cikke: 197315. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A cikk Microsoft Outlook 98 (Cég vagy munkacsoport mód) alkalmazásra vonatkozó változata a Microsoft Tudásbázis következő számú cikke: 181325. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A cikk Microsoft Outlook 98 (Csak internetes levelezés mód) alkalmazásra vonatkozó változata a Microsoft Tudásbázis következő számú cikke: 181523. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
MEGJEGYZÉS: A cikkben ismertetett eljárások csak abban az esetben alkalmazhatók, ha az Outlook telepítése vállalati vagy csoportos támogatással történt. A MAPI (Messaging Application Programming Interface) programozásifelület-alapú szolgáltatások ezzel a beállítással vehetők igénybe. A telepítés típusának megállapításához kattintson a Súgó menü Microsoft Outlook névjegye parancsára. Vállalati vagy csoportos támogatással működő példányok esetén erre utaló felirat látható a párbeszédpanelen.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

E
z a cikk leírja, hogyan használhatja az Üzenetfájl-javító eszközt a mappák és elemek visszaállításához sérült személyes mappafájlból (.pst).  

További információ

MEGJEGYZÉS: Az alábbi példák az Üzenetfájl-javító eszköz .pst fájlra történő alkalmazására vonatkoznak. Ugyanez az eljárás használható offline mappafájlok (.ost) helyreállításához is. Az offline mappafájl (.ost) megkereséséhez az Ellenőrzendő fájl kiválasztása párbeszédpanelen válassza a Kapcsolat nélküli mappák (*.ost) lehetőséget.

Az üzenetfájl-javító (Scanpst.exe) eszköz a személyes mappafájlokkal (.pst fájlokkal) kapcsolatos problémák megoldását segíti. Az eszköz az offline mappafájlok (.ost fájlok) javítására is használható.

Az üzenetfájl-javító eszköz a Microsoft Windows 95 rendszer része, valamint a Microsoft Outlook 98 és a Microsoft Office 2000 telepítőlemezén is megtalálható. A telepítőprogram automatikusan telepíti az eszközt. A segédprogram a Microsoft Windows 98 telepítőlemezén található Windows Messaging szolgáltatás telepítőprogramjával is telepíthető. Ezek a programok a következő mappában találhatók:
<CD-meghajtó>:\tools\oldwin95\message\us\wms.exe
Windows 2000 rendszeren ezek a programok a következő mappában találhatók:
<CD-meghajtó>:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1033\NT\Scanpst.exe

Videó: Az Outlook személyes mappafájljainak (.pst) javítása

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video1
uuid=864d6ddc-b810-4c61-9737-9c4a1d6ca023 VideoUrl=http://aka.ms/ae4hso
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video2


Az Üzenetfájl-javító eszköz indítása

 1. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 2. A következő nevű fájlok és mappák keresése mezőbe írja be a scanpst.exe karakterláncot.
 3. Írja be a .pst fájl nevét és elérési útját, vagy a Tallózás gombra kattintva keresse meg a fájlt.
 4. Kattintson a Start gombra.

Az üzenetfájl-javító eszköz működése

Az üzenetfájl-javító eszköz a személyes mappafájlok (.pst fájl) feldolgozásakor a következőket hajtja végre:
 • Az üzenetfájl-javító eszköz az összes mappa és elem helyreállítása érdekében elemzi a személyes mappafájl (.pst fájl) könyvtárstruktúráját és a levelek fejlécét.
 • Ha az üzenetfájl-javító eszköz helyreállítja a személyes mappafájlt (.pst), az azt jelenti, hogy az eszköz problémákat észlelt, és azok közül az általa megoldhatókat elhárította.
 • A javítóeszköz minden fájlt egy személyes mappafájllá (.pst fájllá) próbál alakítani. (Egy végrehajtható fájl „Valami.pst” (idézőjelek nélkül) fájlra történő átnevezésekor például az eszköz a fájlt egy csatlakoztatható .pst fájlra módosítja.)

Helyreállított személyes mappafájl

Az üzenetfájl-javító eszköz futtatását követően indítsa el az Outlook a javítani kívánt személyes mappafájlt (.pst fájlt) tartalmazó profilból. A Nézet menü Mappalista parancsára kattintva váltson Mappalista nézetre. A mappalistában a következő helyreállított mappáknak kell megjelennie:
  Helyreállított személyes mappák

   Naptár
   Névjegyalbum
   Törölt elemek
   Beérkezett üzenetek
   Napló
   Feljegyzések
   Postázandó üzenetek
   Elküldött elemek
   Feladatok
				
Ez egy újonnan létrehozott .pst fájl, ezért a helyreállított mappák rendszerint üresek. A fentieken kívül egy „Talált elemek” mappának is meg kell jelennie (idézőjelek nélkül). Ebben a mappában az üzenetfájl-javító eszköz által helyreállított mappák és elemek találhatók. A Talált elemek mappából hiányzó elemek nem javíthatók.

A javított elemek helyreállítása

Helyezze át a Talált elemek mappában lévő elemeket a profiljában lévő új személyes mappafájlba (.pst fájlba). Először hozzon létre egy új személyes mappafájlt (.pst fájlt) a profiljában, és húzza valamennyi helyreállított elemet az új .pst fájl megfelelő helyére.

Személyes mappafájl (.pst fájl) létrehozása a profiljában

 1. Indítsa el az Outlook programot abból a profilból, amely a helyreállított személyes mappafájlokat (.pst fájlokat) tartalmazza.
 2. Kattintson a Fájl menü Adatfájlkezelés parancsára.
 3. Az Új Outlook adatfájl párbeszédpanel megnyitásához kattintson a Hozzáadás gombra.
 4. A Tárolótípusok mezőben válassza a Személyes mappafájl (.pst) lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.
 5. Az Outlook adatfájl létrehozása vagy megnyitása párbeszédpanelen válasszon egy könyvtárat és egy fájlnevet a személyes mappafájl számára, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 6. Kattintson az OK gombra.
A profiljában ekkor egy új személyes mappafájlnak (.pst fájlnak) kell megjelennie. Húzza a helyreállított elemeket a Talált elemek mappából az új személyes mappafájlba. Az összes elem áthelyezése után eltávolíthatja a profilból a Talált elemek mappát is tartalmazó helyreállított személyes mappafájlt.

Elemek helyreállítása a személyes mappák (.pst) biztonsági másolatát tartalmazó fájlból

MEGJEGYZÉS: Ha az Üzenetfájl-javító eszköz futtatása előtt nem tudja megnyitni az eredeti személyes mappafájlt (.pst), akkor lehetséges, hogy a következő eljárás sem vezet eredményre. Ha azonban sikeresen megnyitotta az eredeti személyes mappafájlt, akkor az alábbi lépéseket követve valószínűleg további elemeket is helyre tud állítani a személyes mappafájlból.

Az üzenetfájl-javító eszköz indítási beállítása szerint automatikusan létrehozza az eredeti személyes mappafájl biztonsági másolatát. A beállítás hatására a merevlemezen létrejön egy <fájlnév>.bak fájl, amely az eredeti <fájlnév>.pst fájl más kiterjesztésű másolata. A .bak fájl az eredeti személyes mappafájléval megegyező könyvtárban jön létre.

Előfordulhat, hogy olyan elemeket is sikerül majd helyreállítania a .bak fájlból, amelyek helyreállítását az üzenetfájl-javító eszköz nem tudta végrehajtani. Készítsen másolatot a .bak fájlról, és nevezze át valamilyen .pst kiterjesztésű, például „Új_név.pst” fájlra (idézőjelek nélkül).

Nyissa meg az Outlook programot abból a profilból, amely tartalmazza a jelen cikk „A javított elemek helyreállítása” című szakaszának 4. lépése szerint létrehozott személyes mappafájlt, és az Importálás és exportálás varázslóval próbálja meg importálni az „Új_név.pst” mappát. Ehhez hajtsa végre az alábbiakat:
 1. Kattintson a Fájl menü Importálás és exportálás parancsára.
 2. Kattintson az Importálás más programból vagy fájlból listaelemre, majd a Tovább gombra.
 3. Jelölje ki a Személyes mappafájl (.pst) elemet, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. Az Importálandó fájl mezőbe írja be az Új_név.pst fájlnevet. A Beállítások csoportban jelölje be az Ismétlődő elemek nem kerülnek importálásra választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. A Jelölje ki a mappát, ahonnan importálni kíván listában válassza a személyes mappafájlt (.pst fájlt), jelölje be a Belső mappákat is jelölőnégyzetet, jelölje be az Importálás ugyanazon mappába a következőben választógombot, kattintson a jelen cikk „A javított elemek helyreállítása” című szakaszának 4. lépése szerint létrehozott új személyes mappafájlra, majd kattintson a Befejezés gombra.
MEGJEGYZÉS: Ne feledje, hogy a biztonságimásolat-fájl az eredeti sérült fájl volt, ezért előfordulhat, hogy csak a Talált elemek mappában lévő elemeket lehet helyreállítani. Ha nem sikerül importálni az Új_név.pst fájlt az Outlook programba, akkor valószínűleg elvesztek a Talált elemek mappában nem található adatok.

2 GB-os személyes mappafájlok (.pst fájlok) helyreállítása

A személyes mappafájlok maximális mérete 2 gigabájt lehet. Ha egy személyes mappafájl megközelíti ezt a méretkorlátot, az elemek gyakran nem menthetők vagy nem olvashatók be. Ugyanez a méretkorlátozás vonatkozik az offline mappákra (.ost fájlokra) is.

A Microsoft rendelkezésre bocsátott egy segédprogramot, amellyel a személyes mappa (.pst fájl) méretének a kritikus határérték alá történő csökkentésével megkísérelhető az abban tárolt elemek helyreállítása. A maximális adatmennyiség helyreállítása érdekében a segédprogram használata némi adatvesztéssel jár.

A PST-fájlok méretkorlátozásáról és a PST- és OST-fájlok csonkolására szolgáló eszközről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
296088 OL: Túl nagy méretű PST- és OST-fájlok csonkolására szolgáló eszköz
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 197316 - Utolsó ellenőrzés: 2013. március 22. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbcorrupt kbrepair kbhowto kbvideocontent KB197316
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com