Hogyan telepítsük a Windows 98-at egy új mappába

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 193902 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU193902
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Amikor a Microsoft Windows 95 operációs rendszert Windows 98-ra frissíti, lehetséges, hogy a Windows 98 másik mappába való telepítésére nem képes. Azonban, adódhatnak olyan esetek, amikor szükséges lehet a Windows 98 másik mappába telepítése, mint például az alábbi esetekben:
 • Hardveres vagy szoftveres problémát próbál megoldani.
 • A Számítógépen a fájlok sérültek vagy hiányoznak.
 • A Windows 95 regisztrációs adatbázisa sérült.
Amikor egy másik mappába telepíti a Windows 98-at, a Windows 98 telepítő nem veszi figyelembe a korábban telepített programokat és a regisztrációs bejegyzéseket.

Ez a cikk leírja, hogyan telepítsük a Windows 98-at egy másik mappába, mint amelybe a Windows 95 korábban telepítve lett.

További információ

MEGJEGYZÉS : Mielőtt telepítené a Windows 98-at egy új mappába, ellenőrizze, hogy elég szabad hely van-e a merevlemezén. További információért a Windows 98 telepítéséhez szükséges szabad hellyel kapcsolatban, olvassa el alábbi cikket a Microsoft Knowledge Base-ben:
182751 Minimum Hardware Requirements for Windows 98 Installation
A Windows 98 másik mappába telepítéséhez használja azt alábbi lépéseket.
 1. Hozzon létre egy indítólemezt a Fat32ebd.exe segítségével, amelyet Windows 95 vagy MS-DOS alatt is futtathat.
  A Fat32ebd.exe eszköz 3.5-inch, 1.44-megabyte-os Windows 98 indítólemezt hoz létre.

  A hardver konfigurációjától függően, a Windows 98 indítólemez tartalmazhatja a CD-ROM valós módban való elérését. További információért olvassa el alábbi cikket a Microsoft Knowledge Base-ben:
  190303 How to Use Real-Mode Drivers from Windows 98 Startup Disk
 2. A Fat32ebd.exe eszköz 3.5-inch, 1.44-megabyte-os Windows 98 indítólemezt hoz létre. Indítsa újra a számítógépét a Windows 98 indítólemez segítségével, és válassza az indítómenüből a számítógép indítása CD-ROM támogatással opciót.
 3. A Fat32ebd.exe eszköz 3.5-inch, 1.44-megabyte-os Windows 98 indítólemezt hoz létre. Helyezze be a Windows 98 CD-t a meghajtóba, és írja be az alábbi sort a parancssorba, majd nyomja meg az ENTER billentyűt
  meghajtó :
  ahol meghajtó a CD meghajtó betűjele.

  Ha MS-DOS módban el tudja érni a CD meghajtót, folytassa a "Telepítő futtatása a Windows 98 CD-ről" szekcióval. Ha nem tudja elérni a CD meghajtót valós módban, kövesse a "Telepítő futtása a merevlemezen lévő mappából" szekcióban leírtakkal.

Telepítő futtatása a Windows 98 CD-ről

 1. Ha a Program Files mappában lévő fájlok sérültek, a Windows 98 másik mappába való telepítése nem biztos, hogy megoldja a problémáját. Ahhoz, hogy az esetleges sérült fájlok ne okozzanak problémát, nevezze át a Program Files mappát. Ehhez írja be az alábbi sorokat a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt minden sor után:
  cd\
  c:\windows\command\move progra~1 oldprog
 2. Ha a Windows 98-at a Windows mappába akarja telepíteni, akkor először a meglévő Windows mappát át kell nevezni. Ehhez írja be az alábbi sorokat a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt minden sor után:
  cd\
  c:\windows\command\move windows oldwin
 3. Helyezze be a Windows 98 CD-t a meghajtóba, majd írja be az alábbi sort a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt
  drive :\meghajtó
  ahol meghajtó a CD meghajtó betűjele.

 4. ahol Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Amikor a számítógép megkérdezi, hogy melyik mappába akarja telepíteni Windows 98-at,kattintson a másik könyvtár gombra, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. ahol Amikor az alábbi üzenetet kapja, válassza az Igen-t:
  Ha a Windows 98-at egy másik mappába telepíti, a Windows alapú programokat újra kell telepíteni, hogy Windows 98 alatt működjenek.

  Nem tudja futtatni a programokat Windows 98 alatt úgy, ha a Windows könyvtárból átmásolja a .grp és .ini fájlokat.

  Folytatja?
 6. ahol Kövesse a képernyőn megjelenő instrukciókat a telepítés befejezéséhez.

Telepítő futtása a merevlemezen lévő mappából

 1. Távolítsa el a Windows 98 indító lemezt, és indítsa újra a számítógépet.
 2. Kattintson a Startra, mutasson a Programokra, és válassza az MS-DOS parancssort.
 3. A parancssorban írja be azt alábbi sorokat, és mindegyik után nyomja meg az ENTER billentyűt:
  cd\
  md winflat
 4. Helyezze be a Windows 98 CD-t a meghajtóba.
 5. Írja be az alábbi sort a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt
  xcopy meghajtó :\win98\*.* c:\winflat\*.* /s
  ahol meghajtó a CD meghajtó betűjele.
 6. Miután a Windows 98 telepítő fájlokat felmásolta a merevlemezre, indítsa újra a számítógépet. Amikor a Windows 95 indítása megjelenik a képernyőn, nyomja meg az F8 billentyűt, és a megjelenő menüből válassza a Csak parancssor opciót.
 7. Ha a Program Files mappában lévő fájlok sérültek, a Windows 98 másik mappába való telepítése nem biztos, hogy megoldja a problémáját. Ahhoz, hogy az esetleges sérült fájlok ne okozzanak problémát, nevezze át a Program Files mappát. Ehhez írja be az alábbi sort a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt:
  cd\
  c:\windows\command\move progra~1 oldprog
 8. Ha a Windows 98-at a Windows mappába akarja telepíteni, akkor először a meglévő Windows mappát át kell nevezni. Ehhez írja be az alábbi sorokat a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt minden sor után:
  cd\
  c:\windows\command\move windows oldwin
 9. Írja be az alábbi sort a parancssorba, és nyomja meg az ENTER billentyűt:
  c:\winflat\setup
 10. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Amikor a számítógép megkérdezi, hogy melyik mappába akarja telepíteni Windows 98-at,kattintson a másik könyvtár gombra, majd kattintson a Tovább gombra.
 11. Amikor az alábbi üzenetet kapja, válassza az Igen-t:
  Ha a Windows 98-at egy másik mappába telepíti, a Windows alapú programokat újra kell telepíteni, hogy Windows 98 alatt működjenek.

  Nem tudja futtatni a programokat Windows 98 alatt úgy, ha a Windows könyvtárból átmásolja a .grp és .ini fájlokat.

  Folytatja?
 12. Kövesse a képernyőn megjelenő instrukciókat a telepítés befejezéséhez.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 193902 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 20. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbsetup KB193902
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com