A Dr. Watson segédprogram letiltása és engedélyezése a Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 188296 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként tiltható le, illetve engedélyezhető újra a Windows operációs rendszer Dr. Watson segédprogramja.

További információ

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magába foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
Megjegyzés: Mivel a Microsoft Windows operációs rendszernek több változata van, a lépések az egyes operációs rendszereken eltérőek lehetnek. Ebben az esetben a megfelelő lépések végrehajtásához tekintse meg az adott termék dokumentációját.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az Automatikus javítás című szakaszra. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A Dr. Watson segédprogram letiltása
Microsoft Fix it 50540
A Dr. Watson segédprogram engedélyezése
Microsoft Fix it 50541

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javítás

A Dr. Watson segédprogram letiltása

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit.exe parancsot a Megnyitás mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, és kattintson rá: 
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AeDebug
  MEGJEGYZÉS: A 3. és a 4. lépés nem kötelező, de ha helyre szeretné állítani a Dr. Watson segédprogram alapértelmezett működését, el kell végeznie. 
 3. Kattintson az AeDebug kulcsra, majd a Rendszerleíró adatbázis menü Rendszerleíró adatbázis exportálása parancsára.
 4. Adjon meg egy nevet és egy helyet a menteni kívánt beállításjegyzék-fájlhoz, majd kattintson a Mentés gombra.
 5. Törölje az AeDebug kulcsot.
A Windows rendszerben a hibakereső programok rendszerbeállítási bejegyzései az AeDebug kulcsban találhatók. A Windows rendszer alapértelmezés szerint telepíti a Dr. Watson segédprogramot, amely beállításai szerint automatikusan fut, ha alkalmazáshiba fordul elő (az 1 adatértékkel, amely az Auto érték). Az alapértelmezett értékek az alábbiak:
Érték neve = Auto
Típus = Karakterlánc (REG_SZ)
Adatérték = 1 vagy 0 (az 1 az alapértelmezett)

Érték neve = Debugger
Típus = Karakterlánc (REG_SZ)
Adatérték = drwtsn32 -p %ld -e %ld -g

Megjegyzés: Ez az adatérték (drwtsn32 -p %ld -e %ld -g) kizárólag a Dr. Watson programra jellemző. Más hibakeresők más értékekkel és paraméterekkel rendelkeznek.

A Dr. Watson segédprogram engedélyezése

 1. Nyisson meg egy parancsablakot, írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:

  drwtsn32 -i
 2. Kattintson duplán a fenti 3–4. lépésben létrehozott .reg kiterjesztésű fájlra.
Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 188296 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 11. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Enterprise Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbfixme kbmsifixme KB188296
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com