Hogyan lehet testre szabni a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző beállításait

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 183603
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU183603
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző testre szabásáról szól, a Windows\Scanreg.ini fájl manuális szerkesztésének segítségével. Úgy is testre szabhatja (a Scanreg.ini fájl manuális szerkesztése nélkül), hogy a Windows 98 Resource Kit CD mellékletén található SREdit alkalmazást használja. A Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző mindkét verziója (MS-DOS Scanreg.exe, Windows 98 Scanregw.exe)a Scanreg.ini fájl beállításait használja.

További információ

Alapértelmezésben, a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző egy biztonsági másolatot készít a Rendszernyilvántartás fájlokról (System.dat és User.dat), a System.ini és Win.ini fájlokról minden nap egyszer, amikor a számítógépet először indítja el. Minden alkalommal, amikor újraindítja a számítógépet a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző megvizsgálja a Rendszernyilvántartást. Ha valamilyen problémát talál, akkor automatikusan kicseréli a sérült Rendszernyilvántartást a legfrissebb biztonsági mentés másolatával. Alapértelmezésben a biztonsági másolatok a Windows\Sysbackup mappában találhatók, Rb0<##>.cab fájlokban, ahol <##> 00 és 99 közé eső szám.

A Scanreg.ini fájl az alábbi bejegyzésekkel határozza meg a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző működését, amikor biztonsági másolatot készít a Rendszernyilvántartásról:

MEGJEGYZÉS: A Scanreg.ini fájl szerkesztéséhez használja valamelyik szövegszerkesztőt (mint például Notepad, jegyzettömb).

Backup=

Az 1-s érték (alapértelmezésben) engedélyezi, hogy biztonsági másolat készüljön a Rendszernyilvántartásról minden nap egyszer, amikor először indítja el a számítógépet (A rendszeridő határozza meg).

A 0-s érték tiltja biztonsági másolat készítését.

MEGJEGYZÉS: A biztonsági másolat készítésének tiltása nem ajánlott.

Optimize=

Az 1-s érték (alapértelmezésben) engedélyezi, hogy automatikusan optimalizálja a jelenlegi Rendszernyilvántartást, ha a használatlan hely 500KB-t meghaladja.

A 0-s érték tiltja az automatikus optimalizálást.

MaxBackupCopies=

Az 5-s érték (alapértelmezésben) engedélyezi, hogy a legutóbbi 5 biztonsági másolatot megtartsa a Windows\Sysbackup mappában. Ez az érték 00 és 99 közé eshet.

MEGJEGYZÉS: Amikor az MS-DOS módú Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzőt futtatja a biztonsági másolat visszaállítása miatt, csak öt korábbi mentés fog megjelenni.

BackupDirectory=

Alapértelmezésben ez a bejegyzés nem tartalmaz értéket. A biztonsági másolatok alapértelmezésben a Windows\Sysbackup mappába kerülnek. A mentés helyének megváltoztatásához írja be a teljes elérési útvonalát az adott mappának. Például, ha a c:\registry\backups mappába szeretné menteni a biztonsági másolatokat, akkor a "BackupDirectory" sor a következőképpen néz ki:

BackupDirectory=c:\registry\backups

MEGJEGYZÉS: Ha az Ellenőrző nem a megadott helyre menti a másolatokat, akkor azokat a Windows mappában találja meg.

Files=

Ez a bejegyzés alapértelmezésben nem létezik, és arra használható, hogy további fájlokat adjon meg, melyek szintén mentésre kerülnek a .cab fájlba. A fájlok megadásához a következőket írja be Files=<mappa kód>,<fájl neve> , ahol a <mappa kód> annak a mappának a számkódja, ahol a menteni kívánt fájl található, és <fájl neve> annak a fájlnak a neve, melyikről biztonsági másolatot szeretne készíteni. Ha több fájlról akar biztonsági másolatot készíteni ugyanarról a helyről, akkor válassza el őket egy vesszővel (,) szóköz nélkül.

A következő táblázat felsorolja a lehetséges mappa kódokat:
  Mappa kód   Mappa
  ------------------------------------------------------------
  10      <windows> (például, Windows)
  11      <windows>\System (például, Windows\System)
  30      Gyökérmappa (például, c:\)
  31      Gazdaszámítógép gyökérmappája (például, c:\)

Például, ha biztonsági mentést akar készíteni a 3d Maze.scr és Actmovie.exe fájlokról, amelyek a Windows\System mappában találhatók, akkor a következőket írja be:

Files=11,3d maze.scr,actmovie.exe

ha biztonsági mentést akar készíteni az Asd.log fájlról, amely a gyökérmappában található a C meghajtón, akkor a következőt írja be:

Files=30,asd.log

Ha további információt szeretne a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzőről, kattintson a Start menüre, válaszza a Help-et, majd az kattintson az Index fülre majd írja be registry , és kattintson duplán a "Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző" témakörön.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 183603 - Utolsó ellenőrzés: 2011. január 5. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
kbhowto kbwin98 kbwinme kbtool kbenv win98se win98 kbfaq KB183603
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com