Rendszerbeállító Segédprogram Speciális hibaelhárító beállításai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 181966 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU181966
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk egy fejlett hibaelhárítás beállításairól szól a Rendszerbeállító Segédprogramban.

További információ

A Rendszerkonfigurációs Segédprogram elindításához és a fejlett hibaelhárítás beállításainak megtekintéséhez használja a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra és utána a futtatásra.
  2. A megnyitás dobozba írja be msconfig , és ezután kattintson az OK gombra.
  3. Kattintson a Speciális gombra.

Fejlett hibaelhárítási beállítások

Rendszer ROM töréspont letiltása:

Ez a beállítás meghatározza, hogy vajon a Windows 98 használhatja-e a csak olvasható memória (ROM) F000:0000 és 1 megabyte (MB) közötti címtartományát töréspontra. A Windows normális körülmények között keres ebben a címtartományban, hogy találjon egy speciális utasítást, amit úgy használ, mint egy rendszer töréspontot. Ha ez a címtartomány valami mást tartalmaz, mint az állandóan rendelkezésre álló ROM, akkor letilthatja ezt a környezetet. Ekkor a System.ini fájlban beállítódik a "SystemROMBreakPoint=0". Ez a beállítás megegyezik a "/d:s" parancssori kapcsolóval a Windows indításánál.

További információt a SystemROMBreakPoint-ról a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
71264 : Information on SYSTEM.INI [386enh] Entry SystemROMBreakPoint=

Virtuális HD IRQ letiltása:

Ez a beállítás megakadályozza a Windows 98-t, hogy a merevlemez vezérlőtől érkező megszakításokat kezelje, és így azokat a továbbiakban a ROM rutin kezelje. Néhány merevlemez meghajtó lehet, hogy igényli ennek a beállításnak az engedélyezését, hogy a megszakítások helyesen legyenek kezelve. Ha ez a beállítás engedélyezve van, a ROM rutin kezeli a megszakításokat, ami lassítja a rendszerteljesítményt. Ez a beállítás egyenértékű a System.ini fájlban megadott "VirtualHDIRQ=0" értékkel, valamint a "/d:v" parancssori kapcsolóval a Windows indításánál.

EMM memóriaterület kizárása A000-FFFF:

Ez a beállítás megakadályozza a Windows 98-t, hogy elérje a nem használt memória címtartományokat. Ez szintén tiltja a Véletlen hozzáférésű memória (RAM) és ROM keresési utasításokat erre a memória címtartományra. Ez a kizárás összeütközésbe kerülhet néhány eszközzel, amelyek ugyanezeket a memóriacímeket használják. Ez a beállítás egyenértékű a System.ini fájlban megadott "EMMExclude=a000-ffff" értékkel, valamint a "/d:x" parancssori kapcsolóval a Windows indításánál.

Kompatibilis módú lemezhozzáférés használata:

Ez a beállítás megakadályozza az összes 32-bites lemezmeghajtó betöltését, kivéve a hajlékonylemez meghajtókat. Lehet, hogy engedélyezni akarja ezt a beállítást, ha a számítógépe nem indul egy perifériális lemezbemeneti/kimeneti (I/O) probléma miatt. Ha engedélyezi ezt a beállítást, minden I/O valós módú meghajtót használ vagy a BIOS-t. Szintén, minden lemezes meghajtó, ami csak védett módban működik az többé már nem fog. Ez a beállítás egyenértékű a "/d:f" parancssori kapcsolóval a Windows indításánál.

További információt a kompatbilis módú problémák megoldásáról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
130179 Merevlemezes MS-DOS kompatibilitási mód hibakeresése


VGA 640 x 480 x 16:

Ez a beállítás azt eredményezi, hogy a Windows 98 Szabványos VGA meghajtót használjon a videó kártyához. Ez tiltja a System.ini fájlban levő "display.drv=" sort, és a [Boot] szekcióhoz pedig hozzáadja a "display.drv=vga.drv" sort.

SCSI dupla pufferelés használata:

Néhány Small Computer System Interface (SCSI) meghajtó igényli, hogy ez a beállítás engedélyezve legyen. A Windows 98 minden körülmények között észlelheti ezt a beállítást, ha szükséges, így csak akkor kell engedélyeznie, ha lemez elérési problémái vannak. Ez a beállítás hozzáadja a "Doublebuffer=2" sort az MsDos.sys fájlhoz. Ha ez a sor már jelen van, a beállítás nem módosítható, nem elérhető.

Scandisk letiltása rossz kilépés után:

Ez a beállítás hozzáadja az "Autoscan=0" sort az MsDos.sys fájlhoz. Ez hasznos lehet, amikor keresi a hibát egy kilépési problémánál, mivel egy rossz kilépés után megnövekszik az indulási idő.

Memória korlátozása <x> MB-ra:

Ez a beállítás lekorlátozza a fizikai memória használatát a számítógépében az első <x> MB-ra, ahol <x> a megabájtok száma. Ez a beállítás hozzáadja a "MaxPhysPage=<nnn>" sort a System.ini fájlhoz, ahol <nnn> az összes használni kívánt memória hexadecimális értéke. Ha ez a beállítás túl alacsony (16 MB vagy kevesebb), előfordulhat, hogy a Windows 98 nem indul rendesen.UDF fájlrendszer tiltása:

Ez a beállítás letiltja a Universal Disk Format (UDF) fájl rendszer használatát minden eltávolítható adathordozónál. Ezt a beállítást akkor használhatja hibakeresésre, ha szabadalmaztatott DVD lejátszóval van probléma, ami lehet, hogy nem kompatíbilis az UDF-fel.Pentium F0 (Lock CmpXchg) kezelésének engedélyezése:

Ez a beállítás egy eljárást nyújt az Intel P5 sorozatú processzorok hibáinak behatárolásához. (Pentium és Pentium MMX). A processzor lefagy, ha egy különleges érvénytelen utasítás sorozat kerül végrehajtásra. Ez a probléma nem jelentkezik normális programoknál, csak akkor, ha azt az utasítás sorozatot rosszindulatból kifejlesztik. Ha ez a beállítás engedélyezve van, a Windows 98 engedélyez egy védelmi rutint a lefagyás megakadályozására. Ez a beállítás összeütközésbe kerülhet néhány az operációs rendszer magjának üzemmódjához hasonlóan működő alkalmazással (úgy mint hibakereső programok), így azt nem használhatja, amíg nem hibát keres egy programban.

MEGJEGYZÉS: A Norton Utilities 3.0 SpeedDisk és UnErase Wizard eszközök zárolják a számítógépet, ha engedélyezett beállítással együtt használja. Ha van Norton Utilities alkalmazása, a Microsoft azt ajánlja, hogy ne használja ezt a beállítást vagy tiltsa le a Norton Utilities-t az indulásnál.A Win.com parancssori kapcsolóiról további információt a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
142544 : Windows 95 Win.com Command-Line Switches

További információt a fájlrendszer hibaelhárítási beállításairól a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
165503 : Description of the File System Troubleshooting Options

További információt a memória problémák hibaelhárításáról a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
134503 : Parity Error Messages May Indicate Bad Memory

További információt az Msdos.sys fájlról a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
118579 : A Windows Msdos.sys fájl tartalma
MEGJEGYZÉS : Ha Windows Millennium Edition (Me)-t futtat, a következő opciók elérhetőek a Speciális fülön:
  • Startup menü engedélyezése
  • Deep Sleep engedélyezése
Az S3 Deepsleep regisztrációs kulcsa:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\CONFIGMG
A flag neve DeepSleep.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 181966 - Utolsó ellenőrzés: 2004. december 29. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbwinme kbtool kbenv win98 KB181966
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com