A víruskereső szoftver 2011-es azonosítójú eseményt okozhat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 177078 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázisról módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani az adatbázist. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Norton AntiVirus for Windows vagy az IBM AntiVirus 3.01N (buildszám: 301.590) program telepítése után a következő hibaüzenetek jelennek meg:
Nincs elég szabad kiszolgáló tárolóterület a parancs végrehajtásához.
– és –
Nincs elég memória a művelet befejezéséhez. Zárjon be néhány alkalmazást, majd próbálja meg újra.
Az ügyfelek nem férnek hozzá a hálózati megosztásokhoz. A Windows kiszolgáló Eseménynaplója az alábbi eseményeket rögzítheti a rendszernaplóba:
  Eseményazonosító: 2011 2011
  Forrás: Srv
  Leírás: A kiszolgáló „IRPStackSize” paramétere túl
        kicsi ahhoz, hogy a kiszolgáló helyi eszközöket használjon. Növelje
        a paraméter értékét.
				

A megoldás

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel vagy más eszközzel helytelenül módosított rendszerleíró adatbázis komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a rendszerleíró adatbázist csak saját felelősségére módosíthatja. A probléma megszüntetéséhez növelje az IRPStackSize paraméter értékét a rendszerleíró adatbázisban:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a regedit fájlnevet, és kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a következő kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
 4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán az IRPStackSize értékre.

  Megjegyzés: Ha az IRPStackSize érték még nem létezik, a következőképpen hozhatja létre:
  1. Kattintson a jobb gombbal a rendszerleíró adatbázis Paraméterek mappájának jobb ablaktáblájában.
  2. Mutasson az Új pontra, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
  3. Írja be az

   IRPStackSize értéket Pontosan az itt látható formában írja be az „IRPStackSize” értéket, mert a rendszer megkülönbözteti az érték nevében lévő kis- és nagybetűket.
 5. Módosítsa az Alap értékét decimálisra.
 6. Az Érték mezőbe írjon a megjelenített értéknél nagyobb értéket.

  Ha a 4. lépésben megadott módon hozta létre az IRPStackSize értéket, az alapértelmezett érték 15. Javasolt az értéket 3-mal megnövelni. Ha például a korábbi érték 11 volt, írja be a 14 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 7. Zárja be a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt.
 8. Indítsa újra a számítógépet.
Ha a probléma mindezek után továbbra is fennáll, növelje tovább az IRPStackSize paraméter értékét. Windows 2000 operációs rendszerben a legnagyobb érték 50 (hexadecimális 0x32) lehet.

Windows NT 4.0 operációs rendszerben, ha a probléma mindezek után továbbra is fennáll, szükség lehet a Windows NT Service Pack 4 vagy Service Pack 5 szervizcsomag telepítésére.

További információ

Windows NT 4.0 operációs rendszer esetén az IRPStackSize alapértelmezett értéke 0x4, tartománya pedig 0x4 és 0xC (4-12) között van. A Windows NT 4.0 rendszer a Service Pack 5 vagy újabb szervizcsomag telepítése után a 0x7 értéknél kisebb értékeket nem veszi figyelembe.

Windows 2000 operációs rendszer esetén az IRPStackSize alapértelmezett értéke 15, tartománya pedig 11 és 50 között van. Windows XP operációs rendszer esetén az IRPStackSize alapértelmezett értéke 15, tartománya pedig 11 és 50 között van.

Megjegyzés: A Microsoft Windows Server 2003 alapértelmezett értéke és tartománya megegyezik a Windows XP operációs rendszerével. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
106167 Hibaüzenet: Nincs elég szabad kiszolgáló tárolóterület (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: Az előbbi cikk az IrpStackSize paraméter értékének növelését javasolja, azonban előfordulhat, hogy a probléma az érték maximálisra növelése után (például ha az érték 12 egy Windows NT 4.0 operációs rendszert futtató számítógép esetében, vagy 50 egy Windows 2000 operációs rendszert futtató számítógép esetében) is fennáll.

További információt a Microsoft Tudásbázis IRPStackSize paraméterről szóló cikkében talál a cikk számára kattintva:
198386 Az IRP-veremméret módosítása Lanman kiszolgálón (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
További információt a Symantec alábbi webhelyein talál:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/552ba2f7636bedf088256818006f78bf/b169373034dbfd1588256a2200272574?OpenDocument&src=bar_sch_nam
http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/9d94c8571a91ba4788256bf3007f62b5/1b2df18cc3f5dedd88256ddd0082f2ea?OpenDocument&src=bar_sch_nam
Megjegyzés: A dokumentumok helye értesítés nélkül megváltozhat. A Symantec ezeket a hivatkozásokat csupán tájékoztatásul közli. A hivatkozások közlése nem jelenti, hogy a Symantec bármiféle felelősséget vállalna az oldalak tartalmára vonatkozólag.

A Microsoft a külső felek elérhetőségi adatait a technikai támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi információk értesítés nélkül változhatnak. A Microsoft nem garantálja ezen felek elérhetőségi adatainak pontosságát.

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 177078 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 6.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kb3rdparty kberrmsg kbnetwork kbprb KB177078
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com