„A lapon található parancsfájl lelassítja az Internet Explorert” hibaüzenet

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 175500 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Mivel egyes parancsfájlok futása sok időt vehet igénybe, az Internet Explorer felajánlja a felhasználónak a választást, hogy szeretné-e, hogy folytatódjon a lassú parancsfájl futása. Bizonyos tesztek és teljesítménymérő eszközök olyan parancsfájlokat használhatnak, amelyeknek a futása hosszú időt vesz igénybe, és amelyek hatására hosszabb idő után jelenik meg az üzenetablak. Az Internet Explorer alkalmazásban, bizonyos ügyfélszámítógépeken egy beállításkulcs módosításával megváltoztatható a parancsfájl időtúllépési értéke.

További információ

Előállhatnak olyan helyzetek, amikor egy weblap szokatlanul hosszan futó parancsfájlt tartalmaz. Az ActiveX-vezérlők futtatása egy weblapon egy nagyon nagy méretű fájl átviteléhez, illetve nagyméretű adatbázisok lekérdezése gyakran vezet jelentősen hosszú késlekedéshez. Az Internet Explorer 3.02 észleli a hosszú késlekedést, és egy párbeszédpanelt jelenít meg az alábbihoz hasonló szöveggel:

Ez a lap olyan parancsfájlt tartalmaz, amelynek futása szokatlanul hosszú időt vesz igénybe. A parancsfájl leállításához kattintson a Mégse gombra.
Az Internet Explorer 4.0-s, 5.0-s, 6-os, 7-es és 8-as verziójában a következő szöveg látható:

A lapon található parancsfájl lelassítja az Internet Explorert. Ha tovább fut, előfordulhat, hogy a számítógép nem fog válaszolni. Leállítja a parancsfájl futtatását?
Ez a mechanizmus lehetővé teszi a felhasználónak, hogy leállítsa a nem megfelelően viselkedő parancsfájlt, amely végtelen ciklusba került, vagy más miatt lassult le a futása.

Az Internet Explorer 3.02-es verziója esetén ez az üzenet a Windows 95 rendszert futtató számítógépeken jelenhet meg. A 3.02-es verziójú böngésző megvizsgálja, hogy a parancsfájl nem akadályozta-e meg bármilyen üzenet megjelenését az elmúlt öt másodpercben. Ez az időtúllépési érték nem bírálható felül az Internet Explorer 3.02-es verziójában. Ha egy ActiveX-vezérlő használatakor hosszú blokkolási műveletek fordulnak elő, az ActiveX-vezérlőnek vagy egy eseménymechanizmust kell alkalmaznia, és vissza kell küldenie a vezérlőt a hívónak, vagy meg kell hívnia a PeekMessage metódust öt másodpercenként az időtúllépés visszaállításához.

Az Internet Explorer 4.0-s és későbbi verzióiban a Windows-üzenetek időtúllépési értéke már módosítható. Az Internet Explorer ezt követően megállapítja a végrehajtott parancsfájl-utasítások teljes számát, és minden egyes, például időtúllépési vagy eseménykezelőből indított új parancsfájl indításakor visszaállítja az értéket a parancsfájl-értelmező segítségével az aktuális laphoz. Amikor ez az érték túllépi a küszöbértéket, az Internet Explorer megjeleníti a hosszan futó parancsfájlról tájékoztató párbeszédpanelt. Az Internet Explorer nem ellenőrzi minden egyes utasítás esetében, hogy az túllépte-e a korlátot. A parancsfájl-értelmező rendszeres időközönként közli az Internet Explorer programmal a végrehajtott utasítások számát, és az Internet Explorer ellenőrzi, hogy az túllépte-e a korlátot. E mechanizmus miatt lehetőség van az alapértelmezett korlátnál több utasítás végrehajtására a párbeszédpanel megjelenítése nélkül, ha a parancsfájl teljes végrehajtása befejeződik, mielőtt a parancsfájl-értelmező elküldené az adatokat az Internet Explorer programnak.

Ha szeretné, hogy az időtúllépési érték automatikusan módosuljon az Internet Explorer 4.0-s, 5.0-s, 6-os, 7-es vagy 8-as verziójában, ugorjon az „Automatikus javítás” című bekezdéshez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50403


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak az angol nyelvű változathoz jelent meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


Ha meg szeretné változtatni az időtúllépési értéket az Internet Explorer 4.0-s, 5.0-s, 6-os, 7-es vagy 8-as verziójában, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. A beállításjegyzék (például Regedt32.exe) segítségével nyissa meg a következő kulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Styles

  Megjegyzés: Ha a
  Styles
  kulcs nem található, hozzon létre egy új kulcsot
  Styles
  néven.
 2. Hozzon létre egy új duplaszóértéket „MaxScriptStatements” néven e kulcs alatt, és állítsa az értékét a parancsfájl-utasítások kívánt számára. Ha nem biztos abban, hogy milyen értéket adjon meg, a duplaszónak a 0xFFFFFFFF értéket adva teljesen kiküszöbölheti a párbeszédpanel megjelenését.
Alapértelmezés szerint a kulcs nem létezik. Ha a kulcsot még nem adták hozzá, az időtúllépési párbeszédpanel alapértelmezett korlátja 5 000 000 utasítás az Internet Explorer 4-es és újabb verzióiban.

Mivel az Internet Explorer 4.0-s, 5.0-s, 6-os, 7-es és 8-as verziójában az időtúllépés a végrehajtott parancsfájl-utasítások számán alapul, az időtúllépési párbeszédpanel nem fog megjelenni az ActiveX-vezérlők futása vagy az adatbázis-elérések során előforduló késlekedésekkor. A parancsfájlokban lévő végtelen ciklusokat továbbra is észlelni fogja a rendszer.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a részt. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne jelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön e-mailt.

Hivatkozások

Az Internet Explorer 8 sebességéről, biztonságáról és alkalmazási lehetőségeiről a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/windows/internet-explorer/get-the-facts/mythbusting.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 175500 - Utolsó ellenőrzés: 2010. május 19. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 8
 • Windows Internet Explorer 7
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Microsoft Internet Explorer 5.0
 • Microsoft Internet Explorer 5.5
 • Microsoft Internet Explorer 3.0
 • Microsoft Internet Explorer 3.01
 • Microsoft Internet Explorer 3.02
 • Microsoft Internet Explorer 4.0 128-Bit Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbscript kbfaq kbcode kbfixme kbmsifixme KB175500
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com