Volgorde Microsoft TCP/IP-Host

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 172218 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel bespreekt de verschillende methoden van hostnaam naar IP-adres de resoluties die door Microsoft Windows-clients wordt gebruikt. De volgorde van de methoden anders is dan de volgorde die wordt gebruikt voor het herleiden van NetBIOS-namen tot IP adressen.

Meer informatie

In een netwerk met het TCP/IP-protocol, is het noodzakelijk te namen converteren bronnen in IP-adressen voor verbinding met deze bronnen. Microsoft Windows-clients wordt hieraan een reeks methoden probeert op te lossen een naam aan een adres, de zoekactie stoppen met succes overeenkomt met een naam aan een IP-adres.

Er zijn twee belangrijke reeksen gebruikt in bijna alle gevallen: NetBIOS-naamomzetting en omzetting van hostnamen. Clients die verbinding maken met bronnen op de Microsoft servers, meestal via Windows File Manager of netwerkomgeving, NetBIOS-naamomzetting het meest gebruikt.

Zie voor meer informatie het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
119493 NetBIOS via TCP/IP-naamomzetting en WINS
Omzetting van hostnamen de namen van resources voor TCP/IP die niet wordt opgelost verbinding maken via de NetBIOS-interface. De meest voorkomende voorbeeld hiervan is een webbrowser zoals Microsoft Internet Explorer. Andere voorbeelden zijn Internet-toepassingen zoals Ping, FTP en Telnet. Veel moderne database en toepassingen die verbinding maken met Winsock, Microsoft Windows mail implementatie van TCP/IP-sockets, gebruiken ook omzetting van hostnamen. Voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn Outlook en Exchange.

Bij het oplossen van problemen met naamomzetting, is het belangrijk om te beperken pijl-omlaag of de toepassing is het omzetten van een NetBIOS-naam of een hostnaam.

Opmerking: In het kader van dit artikel wordt de term 'client' niet Raadpleeg altijd een werkstation. Een Windows NT server neemt de rol van een client wanneer de toegang tot bronnen waarvoor een host-naam is vereist resolutie.

Omzetting van hostnamen gebruikt in het algemeen de volgende volgorde:

 1. De client controleert of de opgevraagde naam een eigen is.
 2. De client vervolgens zoekopdrachten die fungeert als host voor een lokaal bestand, een lijst met IP-adres en namen die worden opgeslagen op de lokale computer.

  Opmerking: de locatie van de Hosts afhankelijk van het besturingssysteem:
    Windows NT         %Systemroot%\System32\Drivers\Etc
    Windows 95         <drive>\<Windows folder>
    Windows for Workgroups   <drive>\<Windows folder>
    Windows 3.1         <drive>\<Windows folder>
    MS-Client 3.0        <Boot volume>\Net
    Lan Manager 2.2c Client   <Boot volume>\Net
  						
  Waarbij % Systemroot % is de map waarin Windows NT is geïnstalleerd, <drive>is het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, en <boot volume=""> verwijst naar een opstartdiskette of station C.

  Een voorbeeldbestand hosts, hosts.SAM hebben, is met het TCP/IP-protocol geïnstalleerd de juiste notatie weergegeven.</boot></drive>
 3. Domain Name System (DNS) servers worden doorzocht.
 4. Als de naam niet is opgelost, is het NetBIOS name resolution reeks Als een back-up gebruikt. Deze volgorde kan worden gewijzigd door de NetBIOS configureren het knooppunttype van de client.
De Windows-client probeert elk van deze methoden totdat ofwel de naam wordt omgezet of met succes leidt tot uitputting van deze methoden. Windows NT, Windows 95 en Windows voor Workgroups-clients met behulp van Microsoft TCP/IP 3.11b Volg deze reeks. LAN Manager 2.2c of Microsoft Client 3.0 clients NetBIOS-naamomzetting niet gebruiken als een back-up.

Zie voor meer informatie de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
169141 NetBIOS- en hostnaam resolutie voor MS Client en LM 2.2c
Bij het omzetten van namen van die methoden waarvoor het is niet door de client wordt overgeslagen geconfigureerd. Bijvoorbeeld, als er geen hosts-bestand op het systeem en vervolgens wordt #2 bovenstaande stap overslaan en probeert een query naar een DNS-server. Als er geen DNS-server IP-adressen zijn opgegeven in de configuratie van de client TCP/IP, wordt de Als DNS slaat client met de volgende stap in de reeks.

De methode voor het wijzigen van de volgorde host verschilt tussen operationele systemen en versies. Deze worden beschreven in de Resource Kits voor de specifieke besturingssystemen, ook in de Microsoft Knowledge Base.

Zie voor meer informatie de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
171567 Windows NT 4.0 ServiceProvider prioriteitswaarden niet toegepast
139270 Het wijzigen van de volgorde in Windows 95 en Windows NT
119372 Als u de naam resolutie zoekvolgorde voor TCP/IP-32

Problemen oplossen

Probleem: De Client is een hostnaam kan herleiden.

Stappen voor probleemoplossing:

Als een client een hostnaam niet kunt oplossen, wordt het aanbevolen om te controleren of de Host naamomzetting reeks bovengenoemde die de client moet gebruiken. Als de naam bestaat niet in een van de middelen die de client vervolgens gebruikt u moet bepalen tot welke bron toe te voegen. Als de naam in een van voorkomt de bronnen, zoals een DNS-server of een Windows Internet Name Service (WINS)-server en de client de naam niet wordt omgezet, gericht uw aandacht op het oplossen van problemen die specifieke bron.

Ook bevestigen dat de client probeert te herleiden van een hostnaam en niet een NetBIOS-naam. Veel toepassingen kennen verschillende methoden die ze kunnen gebruiken voor het herleiden van namen, dit geldt vooral voor e-mail- en toepassingen. De toepassing kan worden geconfigureerd voor verbinding maken met bronnen met behulp van NetBIOS. Afhankelijk van de configuratie van de client kan de client overslaan omzetting van hostnamen. Van daaruit worden op een van de wijzigingen de verbindingstype met TCP/IP-sockets of oplossen van het probleem als een NetBIOS-probleem.

Probleem: Client zeer langzaam herstelt u een naam of een naam te herleiden is mislukt en om een fout te veel tijd kost.

Stappen voor probleemoplossing:

Met DNS-servers die zijn geconfigureerd in de TCP/IP-configuratie van een client, maar de Server is niet beschikbaar voor de client wordt dit meestal veroorzaakt. Omdat de TCP/IP-protocol wordt ervan uitgegaan dat een onbetrouwbare netwerk, wordt een client herhaaldelijk wilt u verbinding maken met een DNS-server voordat de poging tot query wordt verlaten. De client probeert vervolgens bij een tweede DNS-server als een geconfigureerd en de dezelfde tijd om te mislukken. Alleen dan zal de client stap via NetBIOS naamomzetting zoals hierboven beschreven.

Er zijn drie manieren om dit probleem te benaderen.

 • Als de host-naam juist is ingevoerd in een hostbestand, worden deze opgelost voordat de client om DNS probeert. Deze oplossing werkt ook als DNS-servers tijdelijk niet bereikbaar zijn en er een kleine is nummer van hostnamen die moeten worden opgelost. Handmatig configureren Hosts-bestanden voor een groot aantal clients moet coördineren. - of -

 • Als DNS-servers beschikbaar zijn, maar de DNS-serveradressen in de configuratie van de TCP/IP-clients zijn onjuist, en deze corrigeren adressen worden clientcomputers kunnen contact opnemen met de DNS-servers onmiddellijk. Zelfs als een DNS-server meldt niet kan oplossen een naam, gebeurt dit veel sneller dan als de client geen verbinding kan maken een DNS-server op alle. - of -

 • Als DNS-servers zijn geconfigureerd op de client, maar deze servers zijn permanent niet beschikbaar is, verwijdert u de IP-adressen van de DNS-server de servers van de configuratie van de client. De client vervolgens klikt, worden de DNS-zoekopdracht zonder vertraging. - of -

 • Als records in de DNS-database ontbreekt of onjuist is, klik er een vertraging zal zijn, zoals DNS-servers een query naar andere DNS-servers vóór de aangifte dat ze de naam niet omzetten kunnen. Hierdoor wordt meestal een vertraging van een paar seconden.
Voor meer informatie over TCP/IP en naamomzetting, raadpleegt u de volgende whitepaper op de anonieme ftp-server van Microsoft:
Bestandsnaam: Tcpipimp2.doc
Locatie: FTP://FTP.Microsoft.com/bussys/winnt/Winnt-Docs/Papers/
Titel: "Microsoft Windows NT 3.5/3.51/4.0: implementatie van TCP/IP Details over TCP/IP-protocolstack en Services, versie 2.0. "

Eigenschappen

Artikel ID: 172218 - Laatste beoordeling: vrijdag 7 juni 2013 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows NT Server 3.51
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbinfo kbnetwork kbmt KB172218 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 172218

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com