Nyomtatási problémák hibajavítása Windows NT 4.0-ban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 163551 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU163551
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk leírja, hogyan javítsuk a nyomtatási problémákat Windows NT 4.0-ban.

További információ

Nyomtatás helyi eszközre

 1. Ellenőrizze, hogy parancssorból tud-e nyomtatni.

  Nem PostScript nyomtatónál:

  Írja be parancssorba dir > lpt1 .

  PostScript nyomtatónál:

  A PostScript nyomtatónál a parancssorból történő nyomtatáshoz nézze meg az alábbi cikket a Microsoft Tudás Bázisában:
  64859 : Testing the Connection to a PostScript Printer
  Plotternél:

  Nézze meg az alábbi Web oldalt:
  http://www.hp.com/cposupport/plotters/support_doc/bpp01244.html
  Ez leteszteli, hogy a párhuzamos port illesztőprogram és a hardver megfelelően működik-e. Ha nem kap semmilyen kimeneti jelet, eltorzult kimenetet kap vagy egy "Nem lehet írni a portra" üzenetet, akkor ellenőrizze az alábbi hardvereket:
  • Ellenőrizze a kábelt és nézze meg, hogy megfelel-e az IEEE 1284-es szabványnak. Ha igen, akkor ez a kábelen jelölve van.
  • Távolítson el néhány kapcsoló dobozt.
  • Hajtson végre egy öntesztet a nyomtatón. Ha megfelelően nyomtat, akkor a probléma a Windows NT-vel vagy a programmal van. Ha nem nyomtatódik ki megfelelően, akkor a probléma hardver függő. Próbálja meg letiltani a Plug and Play támogatást a számítógép BIOS-ában.
  MEGJEGYZÉS : A parancssorból történő nyomtatás nem működik, ha a az egy PostScript nyomtató.

 2. : A parancssorból történő nyomtatás nem működik, ha a az egy PostScript nyomtató. Próbáljon meg WordPad-ből vagy Jegyzettömbből nyomtatni.

  Ez teszteli a nyomtató illesztőprogramot. Ha megfelelően nyomtat, akkor a probléma a programban van. Bár ez nem azt jelenti, hogy ebbe a Windows NT nem tartozik bele. Lehetséges, hogy a Windows NT nem tud lefuttatni egy nyomtatási parancsot, amelyet a program megkövetel. Nézze meg ezen cikk "Program" részét.

  Ha a nyomtatás nem megfelelő, akkor a probléma a nyomtató illesztőprogrammal lehet. Próbálja ki az alábbi elemeket:
  • Ha ez egy PostScript nyomtató, akkor töltse be az Apple LaserWriter NT illesztőprogramot. Ez egy alap PostScript illesztőprogram és ennek használata meghatározza, hogy a probléma egy adott nyomtató illesztőprogram PPD fájljától függ.
  • Ha ez egy nem PostScript nyomtató, akkor töltse be a Generic/Text Only nyomtató illesztőprogramot. Ez egy alap illesztőprogram és a használatával meghatározhatja, hogy az alap nyomtató verem megfelelően működik-e.
  • Ha ez egy plotter, akkor töltse be a Hewlett-Packard HP-GL/2 Plotter illesztőprogramot.
  Ha az eszköz nem nyomtat az alap illesztőprogramokkal, akkor nézze meg ezen cikk "Nyomtatási verem" részét. Ha nyomtat, akkor nézze meg a "Program" részt.

Nyomtatás hálózati eszközre

 1. Ellenőrizze az alap hálózati kapcsolatot.

  Ellenőrizze a felhasználói jogokat, protokollokat, megosztási neveket és így tovább, hogy meghatározza, láthatja-e a szervert. Másolja a fájlokat egy megosztásba a nyomtató szerveren a Windows NT 3.x-nél a Fájl kezelő vagy a Windows NT 4.0-ban a Windows NT Intéző használatával. Ha nem tudja elérni a szervert, akkor lehet, hogy nem tudja elérni a nyomtatót sem.
 2. Hozzon létre egy helyi nyomtatót és irányítsa át a portot a hálózati szerverre.

  Hozzon létre egy helyi nyomtatót és a Portok részben hozzon létre egy új portot. Kattintson a Helyi-re és írja be a szerver és a nyomtató nevét (használja a \\szervernév\nyomtatónév szintaktikát). Használja ezt a portot a helyi nyomtatóhoz. Ez meghatározza, hogy a szerverről a munkaállomásra történő fájl másolással van-e a probléma, amikor használja a Kapcsolódás telepítést vagy rákattint a Hálózati nyomtató-ra a Nyomtató hozzáadása varázslóba.
 3. Nyomtatás MS-DOS alapú programból.

  Bizonyosodjon meg róla, hogy a NET USE parancs lefut az LPT port hálózati megosztáshoz való csatlakoztatásához. Ha ez megtörténik, akkor törölje és csatlakoztassa újra a portot. Ha ezután működik, akkor valószínűleg a "kísértet" kapcsolatokkal volt a probléma. Egy olyan parancs futtatása szükséges a belépési script-ben, amely minden egyes bejelentkezéskor újra csatlakoztatja a portokat.

  Ha még mindig nem nyomtat, akkor próbálja beírni "dir > LPT<x>" (idézőjelek nélkül) ahol <x> a csatlakoztatott port száma. Ha még mindig nem nyomtat, akkor kétszer is ellenőrizze a hálózatot.

  MEGJEGYZÉS : Az MS-DOS alapú programból való nyomtatás nem működik, ha a ez egy PostScript nyomtató.
 4. Ha az LPR-t vagy egy TCP/IP protokollt használó JetDirect kártyát használ, akkor próbálja ki a következőket:
  • Pingelje meg az IP címet. Ha ez nem megy, akkor ellenőrizze a hálózati kapcsolatot és az IP címet.
  • Hozzon létre egy LPR portot a nyomtatónak, majd hozzon létre egy helyi nyomtatót, amely erre a portra csatlakozik. Ez az ajánlott módja egy JetDirect nyomtató csatlakoztatásának. Ezen nyomtató megosztása lehetővé teszi, hogy a számítógép a JetDirect nyomtató nyomtatási soraként működjön.
  További információért nézze meg az alábbi cikkeket a Microsoft Tudás Bázisban:
  124735 : How Windows NT LPD Server Implements LPR Control Characters

  124734 : Text of RFC1179 Standard for Windows NT TCP/IP Printing
 5. További információért nézze meg az alábbi cikkeket a Microsoft Tudás Bázisban: Ellenőrizze, hogy tud-e nyomtatni helyileg (lokálisan).

  Ha lehetséges, akkor próbáljon meg helyileg nyomtatni. Ez meghatározza, hogy egy hálózati vagy számítógéptől függő probléma. Megnézheti még a "Program" és a "Nyomtatási verem" részeket ebben a cikkben.

Program

 1. Használjon egy egyszerűbb fájlt.

  Próbáljon létrehozni egy új dokumentumot, amelyben a lehető legkevesebb információ van. Ez meghatározza, hogy egy program vagy a dokumentumban okozza valami a hibát.
 2. Ellenőrizze a rendelkezésre álló lemezterületet a rendszer meghajtóján.

  Ha nincs elég hely a nyomtatási feladat sorba állításához, akkor a nagyobb nyomtatási feladatok lehet, hogy problémát okoznak, míg a kisebbek nem.
 3. Próbáljon meg másik operációs rendszer alól nyomtatni.

  Ha lehetséges, akkor teszteljen egy másik operációs rendszerrel (mint például a Microsoft Windows 95). Ha ez megfelelően nyomtatódik ki, akkor a probléma a kimeneti fájllal van.

Nyomtatási verem

 1. Ellenőrizze, hogy a Winprint.dll fájl jelen van-e. Arra vonatkozó információért, hogy miképpen teheti ezt meg, nézze meg az alábbi cikket a Microsoft Tudás Bázisban:
  105247 : Err Msg: There are no Print Processors... Creating a Printer
 2. Frissítse az összes nyomtató fájlt. Ehhez távolítson el minden nyomtatót a Nyomtatók mappából, törölje az összes fájlt a Winnt\System32\Spool\Drivers\W32x86 mappából, majd telepítse újra a nyomtatókat.

  További információért nézze meg az alábbi cikket a Microsoft Tudás Bázisban:
  135406 : Steps to Manually Remove and Reinstall a Printer Driver
  MEGJEGYZÉS : Ha használ Szerviz Csomagot, akkor telepítse újra a Szerviz Csomagot, mielőtt újra telepítené a nyomtatókat.
 3. Ellenőrizze a rendelkezésre álló merevlemez területet. Ha nincs elég hely a nyomtatási feladat sorba állítására, akkor a nyomtatási feladatok sikertelenek lesznek.

DEC nyomtató szerver és DEC nyomtató monitor

A Digital Equipment Corporation (DEC) nyomtatószerver egy nyomtató egy telepített Ethernet csatolóval. Ez elérhető a TCP/IP vagy a DECnet protokollal. A DECnet csak a DEC által elérhető.

Amikor a nyomtató szerver először bekapcsolásra kerül, akkor még nincs TCP/IP cím bejegyezve neki. A Windows NT DEC nyomtató monitor bejegyzi az IP címet a nyomtató szervernek a szoftver és a konfiguráció letöltésével a nyomtatószerverben lévő Ethernet csatoló hardver (MAC) címére.

Ennek beállításával kapcsolatos további információért kattintson a Súgó-ra az Új port hozzáadása részben az Nyomtatás kezelőben. A Windows NT 4.0-ban nézze meg a Readme.txt fájlt a Drvlib\Print\Decmon mappában a Windows NT CD-ROM-on.

AutoCAD 13

Ha az AutoCAD nincs megfelelően konfigurálva a nyomtatáshoz, akkor az alábbi hibaüzenetet kaphatja:
A rendszer nem tudja beállítani a port paramétereket.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 163551 - Utolsó ellenőrzés: 2003. április 28. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbfaq KB163551
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com