Az Internet Explorer konfigurálása oly módon, hogy az Office-dokumentumok megnyitása az Internet Explorer helyett a megfelelő Office-programban történjen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 162059 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha egy Microsoft Office-fájlra (például egy Microsoft Word- vagy Excel-dokumentumra) mutató HTML-hivatkozásra kattint, előfordulhat, hogy az Internet Explorer a megfelelő Office-program helyett az Internet Explorer alkalmazásban nyitja meg a fájlt.

Oka

Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha az Internet Explorer alkalmazást a számítógépen telepített Office-programokhoz tartozó dokumentumok használatára konfigurálta. Az Internet Explorer alapértelmezés szerint az Office-programokhoz tartozó dokumentumok használatára van konfigurálva.

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan beállítsa az Internet Explorer böngészőt az Office-fájlok megfelelő Office-alkalmazásban való megnyitására, ugorjon az Automatikus javítás című szakaszra. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50399


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikk olvasását folytassa a Megoldódott a probléma? című szakasszal.Kézi javítás

Annak beállításához, hogy az Internet Explorer az Office-fájlokat az Internet Explorer helyett a megfelelő Office-programban nyissa meg, alkalmazza az alábbi módszerek egyikét.

Megjegyzés: E módszerek hatására az Internet Explorer az Office-fájlokat valamennyi felhasználó számára a megfelelő Office-programban fogja megnyitni.

1. módszer: A Mappa beállításai eszköz használata

Megjegyzés: Windows NT 4.0 rendszer esetén előfordulhat, hogy az alábbi eljárással nem tudja konfigurálni az Internet Explorer alkalmazást az Office-fájlok megfelelő Office-programban való megnyitására. Windows NT 4.0 rendszer esetén használja a 2. módszert.

Megjegyzés: Ha terminálkiszolgálót futtat Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszeren, előfordulhat, hogy a jelen eljárás 4. lépésében a Speciális gomb nem használható a Fájltípus szerkesztése párbeszédpanel megnyitásához. A probléma akkor jelentkezik, ha a NoFileAssociate házirend engedélyezve van. A házirend engedélyezése esetén a felhasználók (a rendszergazdákat is beleértve) nem módosíthatják a fájltípustársításokat az összes felhasználóhoz. A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
257592 A fájltípusokkal és a fájltársítással kapcsolatos funkciók változásai a Windows 2000 és Windows Server 2003 rendszerekben


Az Internet Explorer konfigurálása a Mappa beállításai eszközzel az Office-fájlok megfelelő Office-programban való megnyitásához:
 1. Nyissa meg a Sajátgép ablakot.
 2. Válassza az Eszközök (vagy a Nézet) menü Mappa beállításai (vagy Beállítások) parancsát.
 3. Kattintson a Fájltípusok fülre.
 4. A Bejegyzett fájltípusok listában jelölje ki az adott Office-dokumentumtípust (például Microsoft Excel-munkafüzet), majd kattintson a Speciális (vagy a Szerkesztés) gombra.
 5. A Fájltípus szerkesztése párbeszédpanelen törölje a Tallózás ugyanabban az ablakban (vagy a Webdokumentumok megnyitása helyben) jelölőnégyzet jelölését.
 6. Kattintson az OK gombra.

2. módszer: A Windows beállításjegyzékének módosítása

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magába foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

Ha a Windows beállításjegyzékének módosításával konfigurálja az Internet Explorer alkalmazást az Office-fájlok megfelelő Office-programban való megnyitásához, a megfelelő dokumentumtípushoz állítsa a BrowserFlags duplaszóértéket a helyes értékre. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) (Regedt32.exe).
 2. Keresse meg, majd kattintson a következő beállításkulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes
 3. Keresse meg az adott Office-dokumentumtípushoz tartozó alkulcsot. Az alábbi táblázat néhány gyakran használt Office-dokumentumtípus alkulcsát tartalmazza.
  Dokumentumtípus                       		Alkulcs
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  <?xm-deletion_mark author="v-marla" time="20100430T150449+0800" data="Microsoft Office Excel 95-munkalap           		Excel.Sheet.5
  Microsoft Office Excel 97–2003-munkalap        		Excel.Sheet.8 
  Microsoft Office Excel 2007–2010-munkalap        		Excel.Sheet.12
  Makróbarát Microsoft Office Excel 2007–2010-munkalap		Excel.SheetMacroEnabled.12
  Bináris Microsoft Office Excel 2007–2010-munkalap    		Excel.SheetBinaryMacroEnabled.12 
  Microsoft Office Word 95-dokumentum            		Word.Document.6
  Microsoft Office Word 97–2003-dokumentum          		Word.Document.8
  Microsoft Office Word 2007–2010-dokumentum         		Word.Document.12
  Makróbarát Microsoft Office Word 2007–2010-dokumentum  		Word.DocumentMacroEnabled.12
  Rich Text formátumú dokumentum              		Word.RTF.8
  Microsoft Office PowerPoint 95-bemutató       		PowerPoint.Show.7
  Microsoft Office PowerPoint 97–2003-bemutató     		PowerPoint.Show.8
  Makróbarát Microsoft Office PowerPoint 2007–2010-bemutató   	PowerPoint.ShowMacroEnabled.12
  Microsoft Office PowerPoint 97–2003-diavetítés      		PowerPoint.SlideShow.8
  Microsoft Office PowerPoint 2007–2010-diavetítés      		PowerPoint.SlideShow.8
  Makróbarát Microsoft Office PowerPoint 2007–2010-diavetítés   	PowerPoint.SlideShowMacroEnabled.12"?><?xm-insertion_mark_start author="v-marla" time="20100430T150449+0800"?>Microsoft Excel 7.0-munkalap        Excel.Sheet.5
  Microsoft Excel 97-munkalap                             Excel.Sheet.8
  Microsoft Excel 2000-munkalap         Excel.Sheet.8
  Microsoft Word 7.0-dokumentum         Word.Document.6
  Microsoft Word 97-dokumentum         Word.Document.8
  Microsoft Word 2000-dokumentum        Word.Document.8
  Microsoft Project 98-projekt         MSProject.Project.8
  Microsoft PowerPoint 2000-dokumentum    PowerPoint.Show.8<?xm-insertion_mark_end?>
  						
  A táblázatban nem szereplő alkulcsok helyének megállapításához keresse meg a dokumentumtípushoz társított kiterjesztés alkulcsát. Az alkulcs (alapértelmezett) értéke tartalmazza az adott dokumentumtípus alkulcsának nevét. Az .xls kiterjesztés például az Excel-munkafüzetekhez van társítva. Az .xls alkulcs alatt az (alapértelmezett) érték az „Excel.Sheet.5” karakterláncot tartalmazza, ezért a Microsoft Excel-munkafüzet dokumentumtípusának alkulcsa a következő:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Excel.Sheet.5
 4. Miután azonosította az adott Office-dokumentumtípus alkulcsát, kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Ha az Office-dokumentum Microsoft Office Excel-dokumentum, az Excel.Sheet.5 alkulcs kivételével az összes Microsoft Office Excel-alkulcsba vegye fel a következő értéket:
   Név: BrowserFlags
   Típus: REG_DWORD
   Érték: 8
   Az Excel.Sheet.5 alkulcsba a következő értéket vegye fel:
   Név: BrowserFlags
   Típus: REG_DWORD
   Érték: 9
  2. Ha az Office-dokumentum Microsoft Office Word-dokumentum vagy Rich Text formátumú dokumentum, a Word.Document.12, a Word.DocumentMacroEnabled.12 és a Word.RTF.8 alkulcs kivételével az összes Microsoft Office Word-alkulcsba vegye fel a következő értéket:
   Név: BrowserFlags
   Típus: REG_DWORD
   Érték: 8
   A Word.Document.12, a Word.DocumentMacroEnabled.12 és a Word.RTF.8 alkulcsba a következő értéket vegye fel:
   Név: BrowserFlags
   Típus: REG_DWORD
   Érték: 44 (Decimális)
  3. Ha az Office-dokumentum Microsoft Office PowerPoint-dokumentum, a PowerPoint.SlideShow.12 és a PowerPoint.SlideShowMacroEnabled.12 alkulcs kivételével az összes alkulcsba vegye fel a következő értéket:
   Név: BrowserFlags
   Típus: REG_DWORD
   Érték: 10 (Decimális)
   A PowerPoint.SlideShow.12 és a PowerPoint.SlideShowMacroEnabled.12 alkulcsból törölje a BrowserFlags értéket, ha jelen van.
 5. Kattintson az OK gombra, majd lépjen ki a beállításszerkesztőből.


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne jelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön e-mailt.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
927009 A Windows Internet Explorer 7 böngészőben 2007-es Microsoft Office-dokumentumok megtekintésére tett kísérletre új ablak nyílik meg
982995 Az Internet Explorer 7 vagy az Internet Explorer 8 böngészőben Office 2010-dokumentumok megtekintésére tett kísérletre új programablak nyílik meg

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 162059 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 26. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Excel 2010
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft PowerPoint 2000 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft PowerPoint 2010
 • Microsoft Office 2000 Premium Edition
 • Microsoft Office 2000 Professional Edition
 • Microsoft Office 2000 Small Business Edition
 • Microsoft Office 2000 Standard Edition
 • Microsoft Office 2003 Service Pack 2
 • Microsoft Office 2003 Service Pack 3
 • Microsoft Office 2004 for Mac Professional Edition
 • Microsoft Office 2004 for Mac Standard Edition
 • Microsoft Office 2004 for Mac Student and Teacher Edition
 • Microsoft Office 2008 for Mac
 • Microsoft Office 2008 for Mac Business Edition
 • Microsoft Office 2008 for Mac (Home and Student Edition)
 • Microsoft Office 2008 for Mac Special Media Edition
 • Microsoft Office Basic 2007
 • Microsoft Office Basic Edition 2003
 • Microsoft Office Enterprise 2007
 • Microsoft Office Enterprise 2007 Home Use Program
 • Microsoft Office Home and Business 2010
 • Microsoft Office Home and Student 2010
 • Microsoft Office Professional 2007
 • Microsoft Office Professional 2010
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Professional Enterprise Edition 2003
 • Microsoft Office Professional Plus 2007
 • Microsoft Office Professional Plus 2010
 • Microsoft Office Standard 2007
 • Microsoft Office Standard 2010
 • Microsoft Office Standard Edition 2003
 • Microsoft Office Starter 2010
 • Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003
 • Microsoft Office Ultimate 2007
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme kbprb KB162059
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com