Modem problémák hibajavítása Windows NT 4.0 alatt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 161516 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU161516
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk olyan eljárásokat ír le, amelyek segítenek diagnosztizálni és javítani azokat a problémákat, amelyek a Windows NT 4.0 Telefonos hálózatával (DUN) történő kitárcsázáskor jelentkeznek.

További információ

A modem telepítése

Ha a modeme nincs a Windows NT 4.0 hardver kompatibilitási listáján (HCL) vagy nem ismeri fel a Windows NT, akkor használja az alábbi eljárásokat a telepítéshez:
 • Szerezzen be a modem gyártójától egy Windows NT 4.0-hoz tervezett .inf fájlt. Kövesse a gyártó Windows NT 4.0-ra való telepítésre vonatkozó utasításait. Vegye fel a kapcsolatot a modem gyártójával ezen eljárás végrehajtásához nyújtható segítségért.
 • Ha a modeméhez van Windows 95-höz írt .inf fájl, akkor lehet, hogy ezt használhatja Windows NT alatt is. Amikor hozzáadja a modemet a Vezérlőpult/Modemek-en keresztül, akkor jelölje be a "Ne vizsgálja meg a gépet. Modem kijelölése listából." opciót. Válassza a "Sajátlemez" opciót és helyezze be a Windows 95-ös .inf fájlt tartalmazó lemezt. Legyen tudatában annak, hogy nem minden Windows 95-ös .inf fájl működik megfelelően Windows NT 4.0-ban.
 • Telepítse a modemét szabványos modemként az alábbi lépések alapján:
  1. A Vezérlőpult-ban kattintson kétszer a Modemek-re. Az Új modem telepítése varázsló automatikusan elindul, ha nem volt ezelőtt modeme telepítve. Ha a varázsló nem indul automatikusan, akkor volt előzőleg modeme telepítve, így a Hozzáadásra kell kattintania a varázsló elindításához.
  2. Jelölje be a "Ne vizsgálja meg a gépet. Modem kijelölése listából." Opciót, majd kattintson a Tovább-ra.
  3. A Gyártó ablakban kattintson a Szabványos modemtípusok-ra. A Modellek ablakban kattintson egy modellre, amely megfelel a modeme sebességének, majd kövesse az Új modem telepítése varázsló utasításait.

Ellenőrizze a COM portjait

Ellenőrizze, hogy a Windows NT felismeri-e a COM portjait a Vezérlőpultban a Portok ikonra való dupla kattintással, hogy a COM port, amelyre a modemet csatlakoztatta felsorolásra kerül-e. Ha igen, akkor a Windows NT felismeri a COM portot.

Ha a COM portot nem ismeri fel, a Vezérlőpult Portok alkalmazása, akkor valószínűleg egy hardver vagy egy konfigurációs probléma áll fenn. A probléma megoldásához használja az alábbi lépéseket.

Külső modemek
 1. Ha a COM port az alaplapon van vagy egy soros csatolón, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy a port nincs letiltva a számítógép BIOS (CMOS-nak is hívják) beállításaiban. Nézze meg a számítógépe dokumentációját a BIOS beállításokkal kapcsolatos opciókról szóló információért.
 2. Bizonyosodjon meg róla, hogy nincsenek egyéb csatolók vagy eszközök, amelyek ugyanarra az I/O címre vagy IRQ-ra vannak beállítva, amelyet az a COM port használ, amelyre a modem csatlakoztatva van.
 3. Bizonyosodjon meg róla, hogy a port nem hibás. Ha a modem és egyéb soros eszközök nem működnek megfelelően a COM porton, de működnek másik COM portokon és ellenőrizte az előző két lépést, akkor a soros port lehet hibás.
 4. Ellenőrizze, hogy a soros kábel hibás-e, egy új szabványos soros kábel használatával.
Belső modemek
 1. Ha a COM portot egy belső modem adja, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy a modemen található jumper-ek megfelelően vannak beállítva. A belső modemeknek majdnem mindig van egy jumper-ük a csatolón, amely egy adott COM portra állítja be a modemet. Lehet, hogy vannak, de az is lehet, hogy nincsenek olyan jumper-ek, amelyek lehetővé teszik a modem által használt alap I/O cím és az IRQ beállítását.
 2. Ha a modem egy olyan COM port számra van beállítva, amely egy alaplapon vagy egy soros csatolón (fizikai port) lévő COM portot használ, akkor vagy másik COM portra kell állítania a modemet, vagy használja a BIOS beállítót az ugyanezen COM portot használó belső modem letiltásához. Például ha a belső modem és a fizikai COM port is a COM1-re van állítva, akkor vagy a belső modemet kell egy másikra állítani, vagy a fizikai COM1 portot kell letiltani a BIOS beállításokban.
 3. Bizonyosodjon meg róla, hogy nincsenek egyéb csatolók vagy eszközök ugyanarra az alap I/O címre vagy IRQ-ra beállítva, amelyre a belső modem. Rendszerint a COM3-hoz az 5-ös IRQ-t (megszakítást) ajánlatos használni a modemhez. Habár, ha van egy hangkártyája, akkor az 5-östől eltérő IRQ-t ajánlatos használni, amíg a hangkártyák ezt a megszakítást használják.
 4. A Vezérlőpult Portok összetevőjében ellenőrizze, hogy az IRQ beállítások és az I/O címek megfelelőek. Nézze meg a System log-ot az Eseménynaplóval az I/O vagy IRQ összeütközések ellenőrzéséhez.

  Ha lehetséges, akkor használja a szabványos beállításokat a COM portokhoz, amelyek a következők:
       SOROS 1  COM1: I/O Cím = 3F8h  IRQ = 4
       SOROS 2  COM2: I/O Cím = 2F8h  IRQ = 3
       SOROS 3  COM3: I/O Cím = 3E8h, IRQ = 4
       SOROS 4  COM4: I/O Cím = 2E8h, IRQ = 3
 5. NEM szükséges egy új portot hozzáadnia a Vezérlőpult Portok alkalmazásával egy belső modem támogatásának hozzáadásához. Az NTDETECT fel fogja ismerni a belső modemet és a COM port lesz beállítva a használatához. Ha két port kerül hozzáadásra a Vezérlőpult Portok alkalmazásában a Hozzáadás gombbal, akkor használja az Törlés gombot a duplán szereplő port eltávolításához.
 6. Ellenőrizze, hogy a belső modem nem hibás-e. Szintén egy jó ötlet a modem gyártójával leellenőriztetni, hogy van-e gyors frissítés a modeméhez.

Hibajavítás a HyperTerminállal

Ellenőrizze, hogy a Windows NT felismeri-e a modemét és képes-e a HyperTerminál programmal kitárcsázni. Ehhez kövese az alábbi lépéseket:

MEGJEGYZÉS: Mielőtt megpróbálja használni a HyperTerminált, ellenőrizze, hogy a Távoli Elérés Kiszolgáló (RAS) szolgáltatás nem fut. Kattintson kétszer a Szolgáltatások ikonra a Vezérlőpulton belül és ellenőrizze, hogy az Állapot oszlop a Távoli Elérés Kiszolgáló (RAS) mellett üres-e. Ha itt "Elindítva" érték szerepel, akkor kattintson a Leállítás gombra a Távoli Elérés Kiszolgáló letiltásához mielőtt folytatná.
 1. Kattintson a Start-ra, mutasson a Programok-ra, mutasson a Kellékek-re, mutasson a HyperTerminál-ra, majd kattintson a HyperTerminál-ra.
 2. Amikor az Új kapcsolat varázsló megjelenik, kattintson a Mégsére.
 3. A Fájl menüben kattintson a Tulajdonságok-ra, majd kattintson a tesztelni kívánt modemre, hogy kiválassza a Kapcsolatkor listából.
 4. Kattintson a Beállítás-ra, ellenőrizze, hogy a modeme a megfelelő portra van-e beállítva, majd kattintson az OK-ra.
 5. Írja be "AT" (idézőjelek nélkül) megjelenik a HyperTerminál ablakban, ahogyan beírta és az "OK" (idézőjelek nélkül) megjelenik, miután megnyomta az ENTER-t, akkor a HyperTerminál megfelelően felismeri a modemet.
 6. Ha az "AT" nem jelenik meg, ahogyan beírta vagy az "OK" nem jelenik meg miután megnyomta az ENTER-t, akkor nézze át újra ezen cikk előző lépéseit, hogy megállapítsa, hogy a modeme megfelelően fel lett-e telepítve a Windows NT-re.
 7. Ellenőrizze, hogy a modeme ki tud-e tárcsázni a HyperTerminál használatával. A Fájl menüben kattintson az Új kapcsolatra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 8. Kattintson a Tárcsázás-ra. Ha a modem hangszórója engedélyezve van, akkor hallania kell egy tárcsahangot és ahogyan a modem tárcsázza a telefonszámot.
További információért nézze meg az alábbi cikkeket a Microsoft Tudás Bázisában:
131868 : Troubleshooting PCMCIA Modems in Windows NT 3.51

150808 : Disabling Remote Access Support for Unimodem Modems

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 161516 - Utolsó ellenőrzés: 2003. április 8. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhw kbfaq KB161516
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com