Hibaüzenet: "IOS eszköz inicializálási hiba" induláskor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 157924 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU157924
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor elindítja a Windows 95 operációs rendszert egy program telepítése vagy beállításainak módosítása után a számítógépen, lehet hogy az alábbi hibaüzenetek egyike jelenik meg a képernyőn :
Az IOS eszköz inicializálása közben : Windows védelmi hiba. IOS betöltése sikertelen. Újra kell indítani a számítógépet.
Az IOS inicializálása közben : Windows védelmi hiba. Újra kell indítani a számítógépet.
Az IOS eszköz inicializálása közben : Windows védelmi hiba. Újra kell indítani a számítógépet.
A hibaüzenet megjelenése után lehet, hogy a számítógépet nem tudja elindítani normál módban. Azonban a Windows 95-nek ettől még el kell indulni csökkentett módban.

A megoldás

A Windows 95 operációs rendszert lehet, hogy akkor is el tudja indítani normál módban, ha az alábbi lépéseket végrehajtja:

  1. Indítsa el a Windows 95 operációs rendszert csökkentett módban.
  2. Hajtsa végre az alábbi két lépés közül az egyiket:
    • Nyissa meg a Config.sys és az Autoexec.bat fájlokat, és tiltson le minden bejegyzést, amely a Smartdrv.exe fájlra utal. A bejegyzés tiltásához, írjon egy rem szót a sor elejére.
    • Nevezze át a Smartdrv.exe fájlt egy másik névre.
  3. Indítsa el a számítógépet normál módban.


További információért az IOS hibaüzenetekkel kapcsolatban, kattintson az alábbi hivatkozásokra, hogy a leírást megtekintse a Microsoft Knowledge Base-ben:
225497 Windows 95 May Fail to Boot Due to I/O Subsystem Failure
164666 Err Msg: While Initializing Device IOS...
192841 AMD K6-2 vagy Athlon Processzor használatakor előforduló problémák
168866 FIX: IOS Failed to Initialize Error During Installation

Állapot

A Microsoft elismeri, hogy ez egy ismert probléma a Microsoft Windows 95 és OEM Service Release verziókban. Egy frissítés beszerezhető a probléma elhárításához, de csak azoknál a számítógépeknél alkalmazza, amelyeknél ez a sajátos probléma jelentkezik. Amennyiben a jelenség nem befolyásolja a rendszer működését és használatát, a Microsoft nem javasolja a frissítés telepítését. Vegye fel a kapcsolatot a Microsoft Ügyfélszolgálattal további infromációért és a frissítés beszerzése érdekében.

További információ

A probléma csak bizonyos számítógép konfigurációknál jelentkezik és nem jelentkezik akkor, ha az Internet Explorer 4.0 telepítve van a számítógépen. Ezekre a rendszerkonfigurációkra jellemző, hogy legalábbi 32 MB memóriával és igen sok eszközzel rendelkeznek. A problkéma csak nagyon ritka esetben jelentkezik és csak indításkor.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 157924 - Utolsó ellenőrzés: 2003. április 28. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 95
  • Microsoft Windows 95 VERSIONS OEM Service Release version 1
  • Microsoft Windows 95 VERSIONS OEM Service Release version 2.1
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbfix kbenv kbprb kbfaq win95 osr2 KB157924
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com