Schijfcontrole na onjuist afsluiten of fout van de vaste schijf wordt uitgevoerd

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 152404
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Schijfcontrole wordt automatisch uitgevoerd of wordt een van de volgende foutberichten weergegeven wanneer Microsoft Windows wordt gestart:
  • Windows is niet correct afgesloten. Een of meer van uw schijfstations kunnen fouten bevatten. Druk op een toets om Schijfcontrole te gebruiken op deze stations...
  • Een of meer schijfstations hebben ontwikkeld beschadigde sectoren. Druk op een toets Schijfcontrole met oppervlak analyse uitvoeren op deze stations...
  • Onjuist afsluiten gedetecteerd. Stations op fouten gecontroleerd.

Oorzaak

Dit kan gebeuren als de computer niet afsluiten goed of wanneer een fout op een van uw vaste schijven optreedt. Als Windows goed af te sluiten lijkt, maar Schijfcontrole nog wordt uitgevoerd de volgende keer dat u de computer start, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
273017 Schijfcontrole wordt uitgevoerd hoewel Windows correct wordt afgesloten

Oplossing

Toestaan dat Schijfcontrole de gevonden fouten herstellen en het uitvoeren van de nodige controles op alle stations. Volg deze stappen om Windows correct af te sluiten:
  1. Klik op Startop de werkbalk en klik vervolgens op Afsluiten.
  2. Klik op De Computer afsluiten (of Afsluiten) en klik op OK.
Opmerking: U moet niet uitschakelen de computer terwijl Windows wordt uitgevoerd, tenzij de computer reageert op muis en toetsenbord invoeren.

Meer informatie

Schijfcontrole automatisch worden uitgevoerd na onjuist afsluiten uitschakelen, gebruikt u een van de volgende procedures:

Windows 98, Windows 98 Tweede editie of Windows Millennium Edition (Me)

  1. Op de werkbalk op Start, klik op Uitvoeren, typ Msconfig, en klik vervolgens op OK.
  2. Klik op Geavanceerde, en selecteer de Schijfcontrole na onjuist afsluiten uitschakelen optie.
  3. Klik op OK tweemaal, en klik vervolgens op Ja de computer opnieuw opstarten.OPMERKING: Voor Windows 98 en Windows 98 Tweede editie, wordt deze procedure AutoScan = 0 aan de sectie [Options] van het bestand Msdos.sys. Voor Windows Me met deze procedure wordt een binaire waarde DisableScandiskOnBoot naar de volgende registersleutel ingesteld en de waarde 01 toegevoegd:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\FileSystem

Windows 95 OSR2, Windows 98 of Windows 98 Tweede editie

Toevoegen AutoScan = 0 aan de sectie [Options] van het bestand Msdos.sys. Zie het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor informatie over het bewerken van het bestand Msdos.sys:
118579 De inhoud van het Windows-bestand Msdos.sys

Eigenschappen

Artikel ID: 152404 - Laatste beoordeling: dinsdag 17 juli 2012 - Wijziging: 4.0
Trefwoorden: 
kbdiskmemory kberrmsg kbprb kbmt KB152404 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 152404

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com