Hoe Windows 8.3-bestandsnamen genereert uit lange bestandsnamen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 142982 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Windows ondersteunt lange bestandsnamen maximaal 255 tekens lang. Bovendien genereert een MS-DOS-compatibele (korte) naam in Windows 8.3-indeling zodat MS-DOS- of 16-bits Windows-programma 's toegang tot de bestanden.

Meer informatie

Windows korte bestandsnamen genereert uit lange bestandsnamen in de volgende wijze:
 • Windows verwijdert eventuele ongeldige tekens en spaties uit het bestand naam. Voorbeelden van ongeldige tekens:
  . " / \ [ ] : ; = ,
 • Korte bestandsnamen kunnen bevatten slechts één punt (.), Windows verwijdert extra perioden uit de bestandsnaam als geldige, niet-ruimte tekens volgen de laatste periode in de bestandsnaam. Bijvoorbeeld: Genereert de korte naam van Windows
  Thisis ~ 1.txt
  uit de lange bestandsnaam
  Dit is een echt lang filename.123.456.789.txt
  Anders Windows negeert de laatste periode en gebruikt u het volgende om de laatste periode. Windows genereert bijvoorbeeld de korte bestandsnaam
  Thisis ~ 1.789
  uit de lange bestandsnaam
  Dit is een echt lang filename.123.456.789.
 • Windows wordt de bestandsnaam afgekapt indien nodig tot zes tekens en een tilde (~) en een cijfer toegevoegd. Bijvoorbeeld elke unieke bestandsnaam gemaakte eindigt met '~ 1'. Dubbele bestand de naam eindigt met '~ 2, "~ 3," enzovoort.
 • Windows afgekapt als de bestandsextensie van drie tekens of minder.
 • Windows zet alle tekens in de bestandsnaam en extensie in hoofdletters.
Opmerking Als een map of bestandsnaam bevat een spatie, maar minder dan acht tekens, wordt een korte bestandsnaam nog steeds gemaakt. Dit gedrag kan problemen veroorzaken als u probeert te openen dat een bestand of map via een netwerk. U kunt deze situatie omzeilen, vervangen door een geldig teken, zoals Als een onderstrepingsteken (_) voor de ruimte. Als u Windows niet Maak een andere korte naam

Bijvoorbeeld "Afile~1.doc" uit "Bestand.doc" wordt gegenereerd omdat de long de naam bevat een spatie.

Geen korte bestandsnaam uit 'A_file.doc' gegenereerd omdat de bestandsnaam bevat minder dan acht tekens en geen spaties bevat.

De lange bestandsnaam 'een korte bestandsnaam "Alongf~1.txt" is gegenereerd lange bestandsnaam.txt"bevat omdat de lange bestandsnaam meer dan acht tekens.

Eigenschappen

Artikel ID: 142982 - Laatste beoordeling: maandag 16 juli 2012 - Wijziging: 5.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbui kbmt KB142982 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 142982

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com