Πρόγραμμα οδήγησης ODBC του Excel ενδέχεται να διαπιστώσετε λάθος τύπος δεδομένων

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 141284 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Όταν χρησιμοποιείτε ένα φύλλο εργασίας του Microsoft Excel ως αρχείο προέλευσης δεδομένων στο Microsoft Query και επιχειρείτε να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο μεταξύ δύο πεδίων τύπων φαινομενικά παρόμοια δεδομένα, το Microsoft Query ενδέχεται να εμφανίσει το ακόλουθο προειδοποιητικό μήνυμα:
Στήλες <name>και <name>που πρόκειται να συνδέσετε είναι διαφορετικών τύπων. Δημιουργήστε το σύνδεσμο οπωσδήποτε; </name></name>
Αν επιλέξετε Ναι σε αυτήν την επιλογή, λάβετε κάποιο από τα ακόλουθα μηνύματα λάθους:

Microsoft Query έκδοση 1.0

TYPE MISMATCH.

Έκδοση 2.0 του Microsoft Query

Δεσμευμένος error(-3079), δεν υπάρχει κανένα μήνυμα για αυτό το σφάλμα.

Microsoft Query έκδοση 8.0

Ασυμφωνία τύπων στην παράσταση JOIN.
Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζεται ανεξάρτητα από τον αριθμό των "Γραμμές προς ανίχνευση" που καθορίσατε όταν ρυθμίζετε το αρχείο προέλευσης δεδομένων.

Αιτία

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται επειδή τα δύο πεδία προφανώς παρόμοια μπορεί να αξιολογηθεί έχουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων. Αυτή η διαφορά στον τύπο προκαλεί σφάλμα και δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση του συνδέσμου.

Το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft Excel Open Database Connectivity (ODBC) παρέχει την επιλογή που ονομάζεται γραμμές σάρωσης. Η επιλογή αυτή καθορίζει τον αριθμό των γραμμών προς ανίχνευση για τον προσδιορισμό του τύπου δεδομένων κάθε στήλης. Ο τύπος δεδομένων καθορίζεται δίνεται το μέγιστο πλήθος είδη δεδομένων που βρέθηκαν. Εάν δεδομένα που δεν συμφωνεί με τον τύπο δεδομένων μαντεφθεί για τη στήλη, ο τύπος δεδομένων θα επιστραφεί ως τιμή NULL. Το αρχείο ODBC.HLP περιλαμβάνεται το πρόγραμμα οδήγησης ODBC περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:
Για το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft Excel, μπορείτε να εισαγάγετε έναν αριθμό από το 1 έως το 16 για τις γραμμές προς ανίχνευση, ωστόσο, θα προεπιλογή πάντοτε την τιμή 1. (Ένας αριθμός εκτός του ορίου θα επιστρέψει σφάλμα.)
Αυτές οι πληροφορίες είναι λανθασμένες. Επιλογή γραμμών σάρωσης θα χρησιμοποιεί πάντα τις οκτώ πρώτες γραμμές δεδομένων για να καθορίσετε τον τύπο δεδομένων για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των γραμμών που καθορίσατε. Στην περίπτωση όπου οι πρώτες 8 γραμμές περιέχουν αριθμητικό τέσσερα και τέσσερις τιμές κειμένου, τον τύπο δεδομένων της στήλης θα προεπιλεγμένο αριθμό.

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Για να εξασφαλίσετε ότι το Microsoft Query πρόσβαση στα δεδομένα του Microsoft Excel σωστά, βεβαιωθείτε ότι όλες οι τιμές μιας συγκεκριμένης στήλης είναι του ίδιου τύπου δεδομένων. Δεν αναμιγνύονται κειμένου και αριθμητικών δεδομένων σε μια μεμονωμένη στήλη. Εάν πρέπει να έχουν αναμιχθεί δεδομένα σε ένα πεδίο, μορφή της στήλης στο Microsoft Excel ως κείμενο (από το μενού "μορφή", κάντε κλικ στην επιλογή κελιών και την επιλογή κειμένου στην καρτέλα αριθμοί) πριν από την εισαγωγή δεδομένων.

Κατάσταση

Η Microsoft ερευνά αυτό το ζήτημα και θα καταχωρήσει εδώ τις νέες πληροφορίες στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft καθώς γίνεται διαθέσιμος.

Αναφορές

For more information about Rows To Scan, click Help in the Add Data Source dialog box. In ODBC Help, click the Index tab, and type the following text:
rows to scan

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 141284 - Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Excel 97 Standard Edition
  • Microsoft Excel 5.0 Standard Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbualink97 kbmt KB141284 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:141284
Αποποίηση ευθυνών για περιεχόμενο της Γνωσιακής Βάσης (KB) που έχει αποσυρθεί
This article was written about products for which Microsoft no longer offers support. Therefore, this article is offered "as is" and will no longer be updated.

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com