Explicarea codurilor de eroare generate de Device Manager

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 125174 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol enumeră codurile de eroare care pot fi raportate de Device Manager și oferă posibile rezolvări.Pentru a vizualiza codurile de eroare, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Settings, apoi faceți clic pe Control Panel.
 2. În Control Panel, faceți dublu clic pe System.
 3. Faceți clic pe fila Device Manager.
 4. Faceți dublu clic pe un tip de dispozitiv (de exemplu, faceți dublu clic pe Mouse) pentru a vedea dispozitivele din acea categorie.
 5. Faceți dublu clic pe un dispozitiv pentru a-i vizualiza proprietățile. Dacă s-a generat un cod de eroare, acesta apare în caseta Device Status din fila General. În anumite cazuri, există un buton Solution (Numai pentru Windows 98).
Q133240 - Depanarea conflictelor de dispozitive cu Device Manager

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Codul 1

This device is not configured correctly. (Code 1)

To update the drivers for this device, click Update Driver. If that doesn't work, see your hardware documentation for more information.

Butonul Solution: Update Driver

Acest cod înseamnă că sistemul nu a avut ocazia să configureze dispozitivul. Pentru a rezolva problema, urmați instrucțiunile din caseta Device Status. În plus, este posibil ca această problemă să poată fi rezolvată prin eliminarea dispozitivului din Device Manager, apoi prin executarea expertului Add New Hardware din Control Panel.

Codul 2

În funcție de dispozitivul care prezintă probleme, este posibil să vedeți unul din aceste două mesaje. Acest cod înseamnă că încărcătorul de dispozitive (DevLoader) nu a încărcat un dispozitiv. Dacă acest dispozitiv este unul de tip Root Bus DevLoader (de exemplu ISAPNP, PCI sau BIOS), se va afișa următorul mesaj:
Windows could not load the driver for this device because the computer is reporting two <tip> bus types. (Code 2)

Contact your computer manufacturer to get an updated BIOS for your computer.

unde <tip> este ISAPNP, PCI, BIOS, EISA sau ACPI.

Butonul Solution: None

Când dispozitivul nu este unul de tip Root Bus DevLoader, se va afișa următorul mesaj:
The <tip> device loader(s) for this device could not load the device driver. (Code 2)

To fix this, click Update Driver to update the device driver.

unde <tip> este DevLoader, cum ar fi FLOP, ESDI, SCSI etc.

Butonul Solution: Update Driver

Pe lângă aplicarea soluției recomandate, mai încercați și eliminarea dispozitivului din Device Manager, apoi executarea expertului Add New Hardware.

Codul 3


The driver for this device may be bad, or your system may be running low on memory or other resources. (Code 3)

To update the drivers for this device, click Update Driver. To check your computer's memory and system resources, right-click My Computer on your desktop, click Properties, and then click the Performance tab.


Butonul Solution: Update Driver

Ca alternativă, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel.

Codul 4

This device is not working properly because one of its drivers may be bad, or your registry may be bad. (Code 4)

To Update the drivers for this device, click Update Driver. If that doesn't work, run Scanregw.exe (click Start, click Run, type Scanregw.exe, and then click OK) to check your registry.


Butonul Solution: Update Driver

Acest cod arată că este posibil ca fișierul .inf al acestui dispozitiv să fie incorect sau ca registry-ul să fie deteriorat. Acest cod de eroare se afișează dacă fișierul .inf specifică un câmp care ar trebui să fie text, dar în schimb este binar.

Pe lângă aplicarea sugestiilor recomandate, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă acest cod de eroare continuă să apară, contactați producătorul de hardware pentru a obține un fișier .inf actualizat.


Codul 5


The driver for this device requested a resource that Windows does not know how to handle. (Code 5)

To fix this, click Update Driver to update the driver for this device.


Butonul Solution: Update Driver

Acest cod arată existența unei erori de dispozitiv, cauzată de lipsa unui arbitrator. Dacă un dispozitiv solicită un tip de resursă pentru care nu există arbitrator, atunci primiți acest cod de eroare.

Pentru a rezolva această problemă, actualizați driverul după cum este sugerat sau utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel.


Codul 6

Another device is using the resources this device needs. (Code 6)

To fix this, shut down your computer, turn it off, and then change the resources for this device. When you have finished, start Device Manager and change the resource settings for this device


Butonul Solution: Hardware Troubleshooter

Acest cod înseamnă că există un conflict între acest dispozitiv și un alt dispozitiv.

Codul 7

Textul mesajului care este afișat pentru această eroare este specific driverului sau enumeratorului. Dacă driverul nu oferă informații despre cauza eșecului, se afișează următorul mesaj:
The drivers for this device need to be reinstalled. (Code 7)

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.

Butonul Solution: Reinstall DriverAcest cod înseamnă că nu se poate efectua o configurare pentru acest dispozitiv.

Dacă dispozitivul funcționează corect, nu este nevoie să efectuați alți pași pentru a corecta codul. Dacă dispozitivul nu funcționează corect, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware Control Panel. În cazul în care continuați să primiți acest cod de eroare și dispozitivul nu funcționează corect, consultați producătorul hardware-ului pentru un driver actualizat.


Codul 8

Pentru acest cod de eroare se pot afișa câteva mesaje de eroare diferite. Acest cod înseamnă că nu s-a găsit încărcătorul de dispozitive (DevLoader) pentru un dispozitiv. De exemplu, fișierul .inf al dispozitivului poate face referire la un fișier lipsă sau nevalid.

Acest cod de eroare include următoarele situații de eroare:

 • Un încărcător de dispozitive (DevLoader) de sistem face parte din Vmm32.vxd și începe, de obicei, cu un asterisc (*). Dacă DevLoader este un DevLoader de sistem, se afișează următorul text
  This device is not working properly because Windows cannot load the file <name> that loads the drivers for the device. (Code 8)

  To fix this problem, run Windows Setup again using your Windows CD-ROM.
  unde <nume> este încărcătorul DevLoader de sistem care nu a fost găsit.

  Butonul Solution: None
 • Dacă aceasta nu este un DevLoader de sistem și DevLoader nu a fost găsit (fișierul lipsește), se afișează următorul text
  This device is not working properly because Windows cannot find the file <name> that loads the drivers for the device. (Code 8)

  To fix this problem, click Reinstall Device to reinstall this device.
  unde <nume> este încărcătorul DevLoader lipsă.

  Butonul Solution: Reinstall Driver
 • Dacă acesta nu este un DevLoader de sistem și se găsește pe disc (fișierul există), se afișează următorul text:
  This device is not working properly because the file <nume> that loads the drivers for this device is bad. (Code 8)

  To fix this problem, click Update Driver to update the drivers for this device."
  unde <nume> este numele DevLoader.

  Butonul Solution: Update Driver
 • Dacă intrarea DevLoader este o cheie software care lipsește a acestui dispozitiv sau un șir vid, se afișează următorul text:
  Device failure: Try changing the driver for this device. If that doesn't work, see your hardware documentation. (Code 8)"
  Butonul Solution: Update Driver
În cele mai multe cazuri, soluția este să se reinstaleze sau să se actualizeze driverul. Ca alternativă, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă acest cod de eroare continuă să apară, contactați producătorul hardware-ului pentru a obține drivere actualizate.

Dacă acel DevLoader cu problemă este unul de sistem, se recomandă să se reinstaleze Windows, deoarece acest driver este cuprins în fișierul Vmm32.vxd.


Codul 9

Textul pentru acest cod de eroare variază, în funcție de enumerarea sau nu a dispozitivului ca BIOS/ACPI. Dacă acesta este un dispozitiv enumerat BIOS sau ACPI, se afișează următorul text:
This device is not working properly because the BIOS in your computer is reporting the resources for the device incorrectly. (Code 9)

Contact your computer manufacturer to get an updated BIOS for your computer.

Butonul Solution: None

Dacă acesta nu este un dispozitiv enumerat BIOS sau ACPI (cum ar fi un adaptor de completare sau un dispozitiv care a fost conectat la computer), se afișează următorul text:
This device is not working properly because the BIOS in the device is reporting the resources for the device incorrectly. (Code 9)

Contact the device manufacturer to get an updated BIOS for your device.

Butonul Solution: None

Acest cod înseamnă că informațiile din registry pentru acest dispozitiv nu sunt valide.

Această eroare se poate rezolva utilizând Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executând instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă acest cod de eroare continuă să apară, contactați producătorul de hardware pentru a obține setările de registry corecte sau driverele actualizate.


Codul 10

Dacă în cheia hardware a dispozitivului există o valoare „FailReasonString”, acel șir se va afișa ca mesaj de eroare. Driverul sau enumeratorul plasează acolo valoarea șir de caractere din registry. Dacă nu exist㠄FailReasonString” în cheia hardware, se va afișa acest mesaj generic de eroare.
This device is either not present, not working properly, or does not have all the drivers installed. (Code 10)

Try upgrading the device drivers for this device.

Butonul Solution: Update Driver

Pentru a rezolva acest cod de eroare, asigurați-vă că dispozitivul este conectat corect la computer. De exemplu, asigurați-vă că toate cablurile sunt complet conectate și că plăcile adaptoare sunt așezate corect. Urmați butonul de soluție sugerat și actualizați driverul dispozitivului. Poate fi posibil să se elimine dispozitivul, apoi să fie detectat din nou utilizând expertul Add New Hardware.


Codul 11

Windows stopped responding while attempting to start this device, and therefore will never attempt to start this device again. (Code 11)

For more information, look up ASD in Windows Help.

Try upgrading the device drivers for this device.


Butonul Solution: Update Driver

Pentru a rezolva această eroare, executați utilitarul Automatic Skip Driver din instrumentul System Information. Dacă problema persistă, contactați producătorul de hardware pentru a obține drivere actualizate.


Codul 12

This device cannot find any free <type> resources to use. (Code 12)

If you want to use this device, you must disable another device that is using the resources this device needs. To do this, click Hardware Troubleshooter and follow the instructions in the wizard.


unde <tip> este un tip de resursă (IRQ, DMA, Memorie sau I/O).

Butonul Solution: Hardware Troubleshooter

Acest cod înseamnă că unul dintre arbitratorii de resurse s-a defectat. Aceasta se poate întâmpla dacă dispozitivul este configurabil prin software și nu dispune în mod curent de o resursă (dacă sistemul nu mai are resurse). De exemplu, toate întreruperile sunt utilizate sau dispozitivul solicită o resursă care este utilizată în mod curent de alt dispozitiv care nu va elibera resursa.

Pentru a rezolva această problemă, urmați instrucțiunile din Hardware Troubleshooter. În plus, vedeți subiectul „Troubleshooting Conflicting Hardware” din ajutorul Windows 95 sau consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:

ID ARTICOL: 133240 (articolul poate să fie în limba engleză)
TITLU: Depanarea conflictelor de dispozitive cu Device ManagerCodul 13

This device is either not present, not working properly, or does not have all the drivers installed. (Code 13)

To have Windows detect whether this device is present or not, click Detect Hardware.


Butonul Solution: Detect Hardware

Acest cod arată că driverul dispozitivului nu a găsit hardware-ul.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, urmați soluția recomandată. Ca alternativă, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel.


Codul 14

This device cannot work properly until you restart your computer. (Code 14)

To restart your computer now, click Restart Computer.


Butonul Solution: Restart Computer

Pentru a rezolva acest cod de eroare, închideți Wndows, închideți computerul, apoi reporniți computerul.


Codul 15

This device is causing a resource conflict. (Code 15)

To resolve the conflict, click Hardware Troubleshooter and follow the instructions in the wizard.


Butonul Solution: Hardware Troubleshooter

Acest cod înseamnă că resursele dispozitivului sunt în conflict cu resursele unui alt dispozitiv, cauza probabilă fiind re-enumerarea.

Pentru a rezolva această problemă, urmați instrucțiunile din Hardware Troubleshooter. În plus, vedeți subiectul „Troubleshooting Conflicting Hardware” din ajutorul Windows 95 sau consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
ID ARTICOL: 133240 (articolul poate să fie în limba engleză)
TITLU: Depanarea conflictelor de dispozitive cu Device ManagerCodul 16

Windows could not identify all the resources this device uses. (Code 16)

To specify additional resources for this device, click the Resources tab and fill in the missing settings. Check your hardware documentation to find out what settings to use.


Butonul Solution: None

Acest cod înseamnă că dispozitivul nu a fost detectat complet. Dacă un dispozitiv nu este detectat complet, se poate să nu se înregistreze toate resursele sale.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, faceți clic pe fila Resurse în Device Manager pentru a introduce manual setările.


Codul 17

The driver information file <name> is telling this child device to use a resource that the parent device does not have or recognize. (Code 17)

To fix this, click Update Driver to update the drivers for this device.


unde <nume> este fișierul .inf al dispozitivului.

Butonul Solution: Update Driver

Acest cod înseamnă că hardware-ul este un dispozitiv cu funcții multiple și că fișierul .inf al dispozitivului furnizează informații nevalide despre cum se împart resursele dispozitivului către dispozitivele fiu.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă acest cod de eroare continuă să apară, contactați producătorul de hardware pentru a obține un fișier .inf actualizat.


Codul 18

The drivers for this device need to be reinstalled. (Code 18)

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.


Buton Solution: Reinstall Driver

Acest cod înseamnă că s-a produs o eroare și că dispozitivul trebuie reinstalat.

Pentru a rezolva această problemă, urmați soluția recomandată. Dacă aceasta nu funcționează, eliminați dispozitivul din Device Manager, apoi executați expertul Add New Hardware din Control Panel.Codul 19

Your registry may be bad. (Code 19)

To check your registry, click Check Registry. If the registry is bad, Windows will restart your system and go back to a previous registry that is good.


Buton Solution: Check Registry

Acest cod înseamnă că registry-ul a returnat un rezultat necunoscut.

Pentru a rezolva această problemă, urmați soluția recomandată, care va executa Scanreg.exe. Dacă aceasta nu se rezolvă problema, tastați „scanreg/restore" (fără ghilimele) la un prompt de comandă. În final, eliminați dispozitivul din Device Manager și redetectați-l utilizând instrumentul Add New Hardware din Control Panel.


Codul 20

Windows could not load one of the drivers for this device. (Code 20)

To fix this, click Update Driver to update the drivers for this device.


Buton Solution: Update Driver

Acest cod înseamnă că VxD Loader (Vxdldr) a returnat un rezultat necunoscut. De exemplu, este posibil să fie o nepotrivire de versiuni între driverul de dispozitiv și sistemul de operare.

Pentru a rezolva această problemă, urmați soluția recomandată. Dacă aceasta nu funcționează, eliminați dispozitivul din Device Manager, apoi executați expertul Add New Hardware din Control Panel.


Codul 21

Windows is removing this device. (Code 21)

Close this dialog box, and then wait a few seconds. If this problem continues, restart your computer.


Buton Solution: Restart Computer

Acest cod înseamnă că dispozitivul are o problemă ce poate fi rezolvată prin repornirea computerului.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, închideți Windows, opriți computerul, apoi reporniți computerul.


(Codul 22)

Textul afișat pentru această eroare diferă în funcție de circumstanțe.
 • Dacă dispozitivul este dezactivat pentru că l-ați dezactivat utilizând Device Manager, se afișează următorul text:
  This device is disabled. (Code 22)

  Click Enable Device to enable this device.
  Buton Solution: Enable Device
 • Dacă dispozitivul nu este pornit, se afișează următorul text:
  This device is not started. (Code 22)

  Click Start Device to start this device.

  Buton Solution: Start Device
 • Dacă dispozitivul este dezactivat de către un driver sau un program, se afișează următorul text:
  This device is disabled. (Code 22)

  You can't enable this device because it has been disabled by a Windows driver.
  Buton Solution: None
Acest cod înseamnă că dispozitivul este dezactivat sau că nu a pornit.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, urmați soluția recomandată. Pentru al treilea caz, eliminați dispozitivul din Device Manager, apoi detectați-l din nou utilizând instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă problema persistă, încercați o pornire minimală pentru a exclude interferențele software. Dacă eroarea persistă, contactați producătorul hardware-ului.


Codul 23

Textul afișat pentru acest cod de eroare diferă în funcție de circumstanțe.
 • Dacă acest dispozitiv este o placă video secundară și placa video primară a fost găsită, se afișează următorul text:
  This display adapter is functioning correctly. (Code 23)

  The problem is with the main display adapter. To view the properties for the main display adapter, click Properties."
  Buton Solution: Properties
 • Dacă acest dispozitiv este o placă video secundară și placa video primară nu poate fi găsită, se afișează următorul text:
  This display adapter is functioning correctly. (Code 23)

  The problem is with the main display adapter. Fix the main display adapter, and then this display adapter will work.
  Buton Solution: None
 • Dacă dispozitivul nu este o placă video, se afișează următorul text:
  The loaders for this device cannot load the required drivers. (Code 23)

  To update the device drivers, click Update Driver.
  Buton Solution: Update Driver
Acest cod înseamnă că încărcătorul de dispozitive a întârziat pornirea unui dispozitiv, apoi nu a informat Windows atunci când a fost pregătit să pornească dispozitivul.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, verificați setările pentru placa video principală în Proprietăți de afișare. Încercați să eliminați plăcile video primară și secundară din Device Manager, apoi să reporniți pentru a permite Windows să efectueze din nou enumerarea acestor dispozitive. Verificați că driverele sunt cele curente și că sunt instalate corect.

Pentru alte dispozitive decât plăci video, urmați soluția recomandată. Dacă aceasta nu funcționează, eliminați dispozitivul din Device Manager, apoi utilizați expertul Add New Hardware din Control Panel.


Codul 24

Textul afișat pentru acest cod de eroare diferă în funcție de tipul dispozitivului (moștenire sau Plug and Play).
 • Dacă dispozitivul este unul moștenit (detectat în rădăcină), se afișează textul următor:
  This device is either not present, not working properly, or does not have all the drivers installed. (Code 24)

  To have Windows detect whether this device is present or not, click Detect Hardware.
  Buton Solution: Detect Hardware
 • Dacă dispozitivul este Plug and Play, se afișează următorul text:
  This device is either not present, not working properly, or does not have all the drivers installed. (Code 24)

  Try upgrading the device drivers for this device.
  Buton Solution: Update Drivers
Acest cod înseamnă că dispozitivul nu s-a găsit (de exemplu, lipsește sau nu funcționează corect).

Pentru a rezolva acest cod de eroare, urmați soluțiile recomandate. Dacă dispozitivul tot nu funcționează, asigurați-vă că dispozitivul este conectat corect la computer. De exemplu, asigurați-vă că toate cablurile sunt instalate corect sau că plăcile adaptoare sunt așezate corect în sloturile lor.


Codul 25

Windows is in the process of setting up this device. (Code 25)

To complete the setup, click Restart Computer to restart you computer.


Buton Solution: Restart Computer

Această problemă apare de regulă doar pe parcursul primei sau a celei de a doua încărcări, după ce programul de instalare Windows copiază toate fișierele. Astfel, dacă se identifică acest cod, instalarea este probabil incompletă.

Pentru a rezolva această problemă, urmați soluția recomandată. Poate fi necesară reinstalarea Windows dacă problema nu se rezolvă prin repornire.


Codul 26

Windows is in the process of setting up this device. (Code 26)

To complete the setup, click Restart Computer to restart you computer.


Buton Solution: Restart Computer

Acest cod înseamnă că un dispozitiv nu s-a încărcat. Poate exista o problemă în driverul dispozitivului sau este posibil să nu se fi instalat toate driverele.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, urmați soluția recomandată. Dacă nu funcționează, utilizați Device Manager pentru eliminarea dispozitivului, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă acest cod de eroare continuă să apară, contactați fabricantul hardware-ului sau Biblioteca software Microsoft pentru un driver actualizat.


Codul 27

Windows can't specify the resources for this device. (Code 27)

Click the Resources tab, and then select the basic configuration for the resources this device uses. To see which resources this device uses, see the documentation for this device.


Buton Solution: None

Acest cod înseamnă că porțiunea din registry ce descrie resursele posibile pentru un dispozitiv nu conține intrări valide. De exemplu, dispozitivul este marcat ca fiind configurabil, dar informația de configurare din fișierul .ini este setată ca fiind codată hardware.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, utilizați Device Manager pentru a elimina dispozitivul, apoi executați instrumentul Add New Hardware din Control Panel. Dacă dispozitivul continuă să nu funcționeze, consultați fabricantul hardware-ului pentru drivere actualizate sau asistență.


Codul 28

The drivers for this device are not installed (Code 28).

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver


Buton Solution: Reinstall Driver

Acest cod înseamnă că dispozitivul nu a fost instalat complet.

Pentru a rezolva această problemă, urmați soluția recomandată. Dacă aceasta nu funcționează, încercați să eliminați dispozitivul din Device Manager și să utilizați expertul Add New Hardware din Control Panel pentru a-l detecta din nou. Dacă eroarea persistă, este posibil să fie necesară obținerea de drivere actualizate.


Codul 29

This device is disabled because the BIOS for the device did not give it any resources. (Code 29)

You must enable the device in the BIOS. See your hardware documentation for details, or contact your computer manufacturer to get an updated BIOS.


Buton Solution: None

Acest cod înseamnă că dispozitivul a fost dezactivat pentru că nu funcționează corect și nu poate funcționa corect în Windows. Acest cod poate apare și dacă dispozitivul este dezactivat în BIOS în mod intenționat.

Există posibilitatea de a rezolva acest cod de eroare prin activarea sau dezactivarea dispozitivului în setările CMOS ale computerului. Windows nu poate suprascrie această setare. Contactați producătorul computerului pentru asistență privind utilizarea programului de configurare al CMOS.


Codul 30

This device is using an Interrupt Request (IRQ) resource that is in use by another device and cannot be shared. You must change the conflicting setting or remove the real-mode driver causing the conflict. (Code 30)"


Buton Solution: None

Acest cod înseamnă că un IRQ nu poate fi partajat. Aceasta se poate produce când un controler PCI/EISA SCSI partajează un IRQ care este utilizat și de către un driver de dispozitiv în mod real pe care Windows nu îl poate modifica.

Pentru a rezolva acest cod de eroare, eliminați driverul în mod real care utilizează același IRQ ca dispozitivul. Este posibil ca driverul în mod real să se încarce în fișierul Config.sys sau Autoexec.bat.


Codul 31 (nou în Windows 98)

This device is not working properly because <device> is not working properly. (Code 31)

To view the properties for <device> and see why it is not working, click Properties."


unde <dispozitiv> este dispozitivul dependent ce trebuie remediat pentru ca acest dispozitiv să funcționeze corect.

Buton Solution: Properties

Acest cod apare când un dispozitiv este dependent altul pentru a funcționa corect. Aceasta nu include dispozitivele care sunt enumerate de către dispozitivul părinte.

Butonul Properties afișează proprietățile pentru celălalt dispozitiv. Mai mult decât probabil celălalt dispozitiv va prezenta de asemenea unul din codurile de eroare din Device Manager. Urmați toate soluțiile recomandate. Dacă dispozitivele tot nu funcționează, eliminați-le din Device Manager și utilizați expertul Add New Hardware pentru a le detecta din nou. În final, consultați producătorul hardware-ului pentru a obține drivere actualizate.


Codul 32 (nou în Windows 98)

Windows cannot install the drivers for this device because it cannot access the drive or network location that has the setup files on it. (Code 32)

To fix this problem, click Restart Computer to restart your computer. If that doesn't work copy all the setup files onto your local hard disk, and run setup from there.


Buton Solution: Restart Computer

Acest cod arată că discul de instalare sau CD-ROM-ul nu au fost disponibile pentru a instala driverele. De exemplu, unitatea CD-ROM sau conexiunea la rețea nu sunt disponibile. Această eroare apare de regulă pe parcursul primei sau a celei de a doua reporniri, după ce s-au încărcat toate fișierele în timpul instalării.

Pentru a rezolva această problemă, încercați mai întâi să reporniți după cum s-a sugerat. Dacă astfel nu se rezolvă problema, determinați de ce discul de instalare sau unitatea CD-ROM nu sunt disponibile. De regulă, aceste dispozitive au la rândul lor coduri în Device Manager (cum ar fi controlerul CD-ROM sau adaptorul de rețea). Înainte să rezolvați acest conflict, rezolvați problema și obțineți acces la discul de instalare sau la CD-ROM.Codul 33 (nou în Windows 98)

Mesajul text afișat pentru această eroare este specific driverului sau enumeratorului. Dacă driverul nu oferă informații despre cauza nefuncționării, se afișează următorul mesaj:
This device isn't responding to its driver. (Code 33)

For more information, contact your hardware vendor."


Buton Solution: NoneAcest cod este afișat de regulă la o defecțiune hardware.

Cum se depanează codurile de eroare

Pentru informații privind modul de depanare a codurilor de eroare, consultați subiectul „Hardware Conflict Troubleshooter” în Ajutorul Windows sau vizualizați următorul articol în Baza de cunoștințe Microsoft:
133240 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Device Manager (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru a vizualiza subiectul „Hardware Conflict Troubleshooter” din Ajutorul Windows, faceți clic pe Start, pe Help, tastați hardware conflict troubleshooter în fila Search, apăsați ENTER, apoi faceți dublu clic pe subiectul hardware conflict troubleshooter.

Proprietă?i

ID articol: 125174 - Ultima examinare: 18 octombrie 2007 - Revizie: 2.5
SE APLICĂ LA:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Cuvinte cheie: 
kbresolve kbenv kberrmsg kbhardware kbinfo KB125174
Exonerare de răspundere pentru conținutul din Baza de cunoștințe referitor la produse cu suport retras
Acest articol se referă la produsele pentru care Microsoft nu mai oferă asistență. De aceea, acest articol se oferă astfel și nu se va mai actualiza.

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com