Tijdens het maken van bestanden of mappen in de hoofdmap

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 120138 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Verschijnt een foutbericht wanneer u een bestand of map in de hoofdmap. Het exacte foutbericht is afhankelijk van de methode bestand of map maken.

Met de opdracht kopiëren in een MS-DOS-sessie rapporten de volgende:
  Cannot make directory entry - <filename>
				
WordPad en verf verslag de volgende bij het opslaan van een bestand naar de hoofdmap map:
  <filename>: This filename is not valid.
				
Wanneer u een nieuwe map maken in de hoofdmap in Mijn Computer of Windows Verkenner, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Kan geen <"New folder"="">maken. Zorg ervoor dat de schijf niet vol is of alleen-lezen. </"New>
Opmerking: Deze informatie is juist voor een standaard bestandstoewijzingstabel 16 (FAT16) bestandssysteem, maar niet van toepassing is op een FAT32-bestandssysteem. Voor meer informatie informatie over FAT32, Zie het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
154997 Beschrijving van het bestandssysteem FAT32

Oorzaak

Dit probleem treedt op als alle 512 hoofdmapvermeldingen zijn gebruikt. Dit probleem kan ook optreden met minder dan 512 bestanden en mappen in de hoofdmap, omdat Windows 95 extra map posten gebruikt lange bestandsnamen worden opgeslagen.

Status

Om compatibiliteit met MS-DOS, Windows 95 gebruikt standaard bestand bestandstoewijzingstabel (FAT) bestandssysteem. Is de hoofdmap voor een FAT-station een vaste grootte en is opgeslagen op een vaste locatie op de schijf. Alle harde schijf 32 sectoren van 512 bytes stations gebruiken om de hoofdmap. Dit limieten voor de hoofdmap van een vaste schijf station 16 K: 32 sectoren x 512 bytes per sector = 16.384 bytes, of 16 K.

MS-DOS gebruikt een mapvermelding voor elk bestand en elke map, maar Windows 95 aanvullende items gebruikt voor het opslaan van lange bestandsnamen en map namen en de bijbehorende 8.3 aliassen. Dit betekent dat u van uitvoeren kunt items met minder dan 512 bestanden of mappen in de hoofdmap de map.

Mappen geen vast formaat, zodat de enige beperking voor het aantal bestanden of mappen die u kunt opslaan in een map met Windows 95 is vrije schijfruimte ruimte. Om deze reden is het beste voor het opslaan van uw bestanden (programma's en gegevens) in een map uit de hoofdmap.

Oplossing

Gebruik de volgende stappen uit om vrij root directory posten:
 1. Controleer of het station voor ongeldige lange bestandsnamen en Defragmenteer de station als volgt:

  Klik met de rechter muisknop op het pictogram van het station in deze Computer of Windows Verkenner en klik op eigenschappen in het menu dat verschijnt. Klik op het tabblad Extra en klik vervolgens op Nu controleren. De standaard uitvoeren correctie als ongeldige lange bestandsnamen worden gevonden. Kies defragmenteren Nu.
 2. Bestanden of mappen in de hoofdmap met alleen hoofdletters - naam Case-compatibele 8.3 bestands- of mapnamen.

  De tekens die geldig voor compatibele 8.3 naam van een bestand of map zijn elke combinatie van letters (A-Z) en/of cijfers (0-9) bevatten plus de de volgende speciale tekens:
     $  Dollar sign
     %  Percent sign
     '  Apostrophe
     `  Opening single quotation mark
     -  Hyphen
     @  At sign
     {  Left brace
     }  Right brace
     ~  Tilde
     !  Exclamation point
     #  Number sign
     (  Opening parenthesis
     )  Closing parenthesis
     &  Ampersand
     _  Underscore
     ^  Caret
  						
 3. Sommige bestanden of mappen uit de hoofdmap verplaatsen.

Meer informatie

Een hoofdmap MS-DOS FAT bevat een afzonderlijke vermelding voor elk bestand en de map bevat. Deze directory vermeldingen bevatten gegevens zoals de bestandsnaam, extensie, kenmerken, tijd en datum het bestand het laatst gewijzigd, het eerste aantal en de grootte van het cluster. Elke map 32 bytes post gebruikt deze informatie op te slaan. Omdat de hoofdmap 16 K is groot en kan maximaal 512 items, bevatten die 32 bytes zijn.

Als u een bestand of map in Windows, het systeem wordt gemaakt van een primaire een lange bestandsnaam een MS-MS-DOS-compatibele 8.3 en-bestandsnaam alias. Als de naam van het bestand of de map al 8.3-compatibele slechts één Directory-vermelding gebruikt.

Opmerking: Voor een bestand of map naam 8.3 compatibel moet bevatten alleen tekens die geldig zijn voor een 8.3-alias, moet bestaat uit alle tekens in hoofdletters.

Windows 95/98 kunt bestands- en mapnamen bevatten maximaal 250 tekens. Alle geldige tekens voor de naam van een Windows 95 bevatten de geldige bestandsnaamtekens voor MS-DOS, spatie en de volgende extra tekens:
  +  Plus sign
  ,  Comma
  .  Period
  =  Equal sign
  [  Opening bracket
  ]  Closing bracket
				
Windows 95-bestand zijn niet hoofdlettergevoelig, maar behouden het geval. De namen van de primaire kunnen boven, onder of hoofdletters tekens bevatten. U kunt bijvoorbeeld een bestand de naam 'MyText.txt' en het bestandssysteem case opmaak behouden blijft.

Als de bestandsnaam niet-compatibele 8.3, genereert Windows 95 automatisch een 8.3-alias voor de bestandsnaam. Een extra mapvermelding wordt gebruikt om Sla de 8.3-alias. Als de naam van het primaire bestand meer dan 13 bevat tekens, een extra map post wordt gebruikt.

De volgende tabel bevat enkele primaire bestandsnamen in de 8.3-alias, en Directory entry gebruik in Windows 95:
  Primary        Possible    Directory
  file name       8.3 alias   entries used
  -------------------------------------------------
  EXAMPLE.TXT      EXAMP~1.TXT     1
  Example.txt      EXAMP~1.TXT     2
  !@#$%&().{^}     !@#$%&~1.{^}    1
  !@#$%&().{+}     !@#$%&~1.{}     2
  LFN TEST.TXT     LFNTES~1.TXT    2
  This is a LFN.TEST  THISIS~1.TES    3
  This is a very long
  file name.test    THISIS~2.TES    4
				
Opmerking: Alle bestanden waarvan de naam meer dan 13 tekens bevat vereist 3 of meer mapitems.

Eigenschappen

Artikel ID: 120138 - Laatste beoordeling: dinsdag 10 juli 2012 - Wijziging: 5.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbdiskmemory kbmt KB120138 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 120138

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com