Maximale grootte van de partitie met FAT16-bestandssysteem

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 118335 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Microsoft MS-DOS versie 4.0 kunnen FDISK partitie harde schijven van maximaal 4 gigabytes (GB). Echter de MS-DOS-bestand toewijzen bestandssysteem (FAT)-tabel ondersteunt slechts 2 GB per partitie. Vanwege Dit feit een vaste schijf tussen 2 en 4 GB in grootte moet worden opgesplitst in meerdere partities die niet meer dan 2 GB.

Opmerking: Windows 95 OEM Service Release versie 2 en hoger ondersteunt stations groter dan 2 GB met het FAT32-bestandssysteem. Voor meer informatie over het FAT32-bestandssysteem, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
ARTIKEL-ID: 154997
TITEL: Beschrijving van het bestandssysteem FAT32

Meer informatie

De partitie van 2 GB-limiet wordt opgelegd door het maximum aantal clusters en de grootste clustergrootte wordt ondersteund door het FAT-bestandssysteem. FAT-bestand systeem is beperkt tot 65,525 clusters. De grootte van een cluster moet een macht van 2 en minder dan 65.536 bytes--dit resulteert in een cluster maximaal grootte van 32.768 bytes (32 kB). Maximum aantal clusters (65,525) door het cluster van de maximale grootte (32.768) gelijk is aan 2 GB.

De vaste schijf moet worden ondersteund door het ROM BIOS van de computer API's, waarvoor een beperking 1024 cilinders voor FDISK om de vaste schijf te partitioneren.

Omdat 32 kB per cluster kunt afval waardevolle schijfruimte, het FAT-bestand systeem is niet altijd de beste harde schijf beheer schema. Microsoft Windows NT gebruikt NT File System (NTFS), dat gebruikmaakt van een andere schema bestand/cluster. Microsoft OS/2 versie 1.3 aangeboden HPFS, die ook gebruikt een meer voorzichtige methode schijfbronnen toewijzen.

Opmerking: Microsoft Windows NT ondersteunt ook FAT-stations. Windows NT 3.51 ondersteunt FAT stations tot 4 GB in grootte. FAT-schijven van 2 GB tot 4 GB formaat worden niet ondersteund door MS-DOS of Windows. Met andere woorden, als u wilt hebt u een FAT-station toegankelijk vanuit MS-DOS of Windows 95/98 en Windows NT FAT-station moet niet groter zijn dan 2 GB. Als u gebruik FAT-station van alleen Windows NT en vervolgens het station kan 2 GB tot 4 GB grootte.

Station voor meer informatie over MS-DOS en Windows grootte en partitie grenzen, raadpleegt u de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
ARTIKEL-ID: 67321
TITEL: FAT Type en clustergrootte van het afhankelijk logische stationsgrootte

ARTIKEL-ID: 69912
TITEL: MS-DOS-partitionering samenvatting

Eigenschappen

Artikel ID: 118335 - Laatste beoordeling: dinsdag 10 juli 2012 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbhardware kbinfo kbsetup kbmt KB118335 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 118335

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com