Descrierea a textului „Lorem ipsum dolor sit amet” care apare în Ajutorul din Word

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 114222 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

REZUMAT

Expresia „Lorem ipsum dolor sit amet” apare în Ajutorul online din Microsoft Word. Această frază are aspectul unei expresii latine inteligibile. În realitate, este un nonsens.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Deși expresia este un nonsens, are o lungă istorie. Expresia a fost utilizată de-a lungul a câteva secole de către tipografi pentru a expune caracteristicile cele mai pregnante ale fonturilor. Era utilizată deoarece literele conținute și spațiile dintre litere din această combinație prezintă, cât se poate de bine, grosimea, forma și alte caracteristici importante ale tipului de literă.

Ediția din 1994 a magazinului „Before & After” descrie expresia „Lorem ipsum ...” ca fiind o versiune latină reordonată a unui pasaj din de Finibus Bonorum et Malorum, un tratat de teorie etică scris de Cicero în 45 Î.Hr. Pasajul „Lorem ipsum ...” este preluat din textul, „Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit ...”, ceea ce s-ar traduce astfel: „Nimănui nu-i place durerea în sine, nici nu o caută sau o dorește, deoarece este durere...”

În anii 1500, un tipograf a adaptat textul lui Cicero pentru a dezvolta o pagină cu eșantioane de tipuri de litere. De atunci, textul aparent latin a devenit standard al industriei tipografice pentru mostrele de text. Înainte de apariția publicațiilor electronice, proiectanții de grafică trebuiau să facă o machetă a proiectelor lor desenând linii care imitau scrisul pentru da indicii despre text. Apariția foliilor auto-adezive preimprimate cu „Lorem ipsum” a oferit o modalitate mai realistă de indicare a locului unde va fi text într-o pagină.

REFERINȚE

„Before & After”, volumul 4, ediția 1.
„MicroNews”, volumul 13, ediția 19.

Proprietă?i

ID articol: 114222 - Ultima examinare: 29 decembrie 2007 - Revizie: 4.0
SE APLICĂ LA
  • Microsoft Office Word 2007
  • Microsoft Office Word 2003
  • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbhelp kbinterop KB114222

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com