A Word súgójában megjelenő „Lorem ipsum dolor sit amet” szöveg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 114222 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A „Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer” kifejezés a Microsoft Word online súgójában jelenik meg. A kifejezés egy értelmes latin szólásnak tűnik, valójában azonban semmi értelme.

További információ

Bár a szöveg értelmetlen, ennek ellenére hosszú múltra tekint vissza. A nyomdászok már több évszázada használják a betűtípusok legjellegzetesebb tulajdonságainak megjelenítésére. Használatának oka, hogy a benne található betűk és betűközök ezen kombinációjában láthatók a legszebben a betűtípusok fontosabb jellemzői, mint például a vastagság és a minta.

A „Before & After” magazin egyik 1994. évi kiadása a „Lorem ipsum ...” szöveget Cicero i. e. 45-ben az etika teóriájáról de Finibus Bonorum et Malorum (A legfőbb jóról és rosszról) címen írt értekezéséig vezeti vissza. A „Lorem ipsum ...” rész a „Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit ...” szövegből származik, amelynek a fordítása: „Nincs, aki szeretné a fájdalmat magát; aki keresné és érezni akarná, csupán mert az fájdalom...”

Cicero szövegét az 1500-as években alakította át egy nyomdász egy betűtípusmintákat megjelenítő oldal létrehozásához. A latinnak tűnő szöveg azóta a nyomdaiparban szabványként használt vakszöveggé vált. Az elektronikus kiadványszerkesztést megelőzően az elrendezések felvázolásakor a grafikus tervezőknek kacskaringós vonalakkal kellett jelölniük a szövegek helyét. A „Lorem ipsum” kezdetű előre nyomtatott szöveget tartalmazó, öntapadós lapok megjelenésével sokkal egyszerűbbé vált a szöveg elhelyezésének jelölése az oldalakon.

Hivatkozások

„Before & After”, 4. kötet, 1. kiadás
„MicroNews”, 13. kötet, 19. kiadás

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 114222 - Utolsó ellenőrzés: 2007. november 27. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Office Word 2007
  • Microsoft Office Word 2003
  • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbhelp kbinterop KB114222
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com