Téli-nyári időszámítás – súgó és támogatás

A számítógép frissítése a téli-nyári időszámítás változásának megfelelően

Bejelentés: Oroszországban 2011. október 30-tól megszűnik a nyári időszámítás

2011-ben az orosz kormány törvénybe iktatta a nyári időszámítás megszüntetését. Ennek következtében Oroszország nem „tér vissza” a téli időszámításra.

Ha további információra kíváncsi azzal kapcsolatban, hogy hogyan készülhet fel erre a változásra, olvassa el ezt a bejegyzést a Microsoft vállalati blogján [angol]. Ezenkívül a következő webes bemutatót is meghallgathatja, amelyen a Microsoft termékcsapatának tagjai megvitatják a változást és annak következményeit, valamint megtárgyalják, hogy a Microsoft hogyan teheti ügyfelei és partnerei számára zökkenőmentessé az átállást. Kattintson ide további részletekért. [angol]

Mi az a nyári időszámítás?

Az Európa nagy részén érvényben lévő nyári időszámítás gyakorlata szerint tavasszal az időt egy órával előre-, ősszel pedig eggyel visszaállítják. A nyári időszámítás tavaszi és őszi váltása az északi és a déli féltekén különbözik. A nyári időszámítás kezdete az északi féltekén általában márciusra vagy áprilisra (az országtól vagy földrésztől függően), a vége pedig októberre vagy novemberre esik. A déli féltekén a változások ennek ellenkezőjét mutatják, azaz a nyári időszámítás kezdete októberre, a vége pedig márciusra vagy áprilisra esik.

Mit jelent ez számomra?

Fontos, hogy a számítógép rendszerórájának és a naptáralkalmazásoknak az időzóna-beállításai ennek megfelelően frissüljenek. Otthoni számítógép esetén a legfontosabb feltétel a Windows Update használata. Ha úgy konfigurálja a beállításokat, hogy az operációs rendszer frissítése automatikusan megtörténjen a Windows Update szolgáltatáson keresztül, azzal zökkenőmentes átállást biztosít a nyári időszámítás és az időzónák új beállításaira. A számítógépek és a telepített Microsoft-termékek frissítésének módjáról itt [angol] olvashat.

A nyári időszámítás változásaival kapcsolatos átfogó ismertetésért és a rendelkezésre álló támogatási lehetőségek megtekintéséhez látogasson el a következő weblapra: http://support.microsoft.com/gp/cp_dst/ [angol]

Utoljára ellenörizve : 2012. március 14.