Kesäajan ohje ja tuki -palvelu

Windows-tietokoneen kesäajan päivittämiseen liittyvä ohje ja tuki

Aloita tästä

Ilmoitus: Venäjä siirtyy kesäaikaan 30. lokakuuta 2011

Venäjän hallitus hyväksyi vuonna 2011 uuden lain, jolla kesäaika poistettiin käytöstä. Tämän vuoksi Venäjä ei "palaa" talviaikaan.

Lisätietoja siitä, mitä sinun pitäisi tehdä valmistautuaksesi tähän muutokseen, on tässä Microsoftin yritysblogin viestissä (englanninkielinen sisältö). Voit katsoa myös seuraavan webcast-lähetyksen, jossa Microsoftin tuoteryhmän jäsenet keskustelevat muutoksesta, sen vaikutuksista ja siitä, miten Microsoft helpottaa siirtymistä asiakkailleen ja kumppaneilleen. Lisätietoja saat napsauttamalla tätä (englanninkielinen sisältö).

Mikä on kesäaika?

Kesäaika, joka on käytössä useissa Euroopan maissa, tarkoittaa paikallisen ajan siirtämistä keväällä yhdellä tunnilla eteen- ja syksyllä yhdellä tunnilla taaksepäin. Nämä keväällä ja syksyllä suoritettavat kesäajan siirrot ovat pohjoisella ja eteläisellä pallonpuoliskolla erilaiset. Kesäaika alkaa pohjoisella pallonpuoliskolla tavallisesti maalis- tai huhtikuussa (maasta tai maanosasta riippuen) ja päättyy loka- tai marraskuussa. Eteläisellä pallonpuoliskolla muutokset ovat vastakkaisia, kesäaika alkaa lokakuussa ja päättyy maalis- tai huhtikuussa.

Miten tämä vaikuttaa minuun?

On tärkeää, että päivität tietokoneesi järjestelmäkellon ja kalenteriohjelmien aikavyöhykeasetukset. Kotitietokoneella tärkeintä on varmistaa, että käytät Windows Update -toimintoa. Kun päivität käyttöjärjestelmän automaattisesti Windows Update -toiminnon avulla, voit olla varma, että siirtymä uusiin kesäaika- ja aikavyöhykeasetuksiin toteutetaan saumattomasti. Tietokoneiden ja asennettujen Microsoft-tuotteiden päivitysohjeet saat täältä.

Kesäaikaa käsittelevät ajankohtaiset aiheet ja uusimmat uutiset

Seuraavat tiedot ovat käytettävissä vain englanniksi.

Subscribe to the Microsoft Daylight Savings Time & Time Zone Blog to receive the latest updates on DST changes

Notice: Fiji DST Change for 2014
24-Oct-14

Notice: Update for Russian Time Zone Changes is Now Available
23-Sep-14

Announcement: Update for Russian Time Zone Changes
22-Aug-14

Notice: August 2014 DST Cumulative Update for Windows Operating Systems is available
12-Aug-14

Notice: Updates are available for Egypt DST Ramadan Exception in 2014
24-July-14

Notice: Updates are available for Morocco DST Ramadan Exception in 2014
24-July-14

Notice: Updates available for Paraguay, Turkey and Chile time zones
17-Mar-14

Notice: Update available for Brazil, Fiji and Jordan time zones
25-Feb-14

Notice: December 2013 DST Cumulative Update for Windows Operating Systems
9-Dec-13

Notice: August 2013 DST Cumulative Update for Windows operating systems released
13-Aug-13

Notice: Paraguay Shortens 2012-2013 DST
20-Mar-13

Notice: Hotfix available for Chile 2013 DST Extension
7-Mar-13

Notice: December 2012 DST Cumulative Update is available for Windows operating systems
11-Dec-12

Notice: October 2012 DST Cumulative Update is available for Windows operating systems
11-Oct-12

Notice: 2012 Ramadan DST change for Morocco
5-July-12

Notice: 2012 DST Changes for Morocco
24-April-12

Notice: Armenia Cancels DST
23-Mar-12

Notice: Hotfix available for Chile DST change
8-Mar-12

Notice: December 2011 DST Cumulative Update is available for Windows operating systems
29-Nov-11

Notice: Ukraine and Armenia revert 2011 DST cancellation
19-Oct-11

Notice: DST Guidance for Office 365 customers made available
14-Oct-11

Advisory Notice: DST Cancellation planned for Armenia, Belarus and Ukraine
6-Oct-11

Notice: Daylight Savings Time updates for Exchange Server 2007 SP3 Available in Update Rollup 5
27-Sep-11

Announcement: Microsoft webcast on daylight saving time changes in Russia available on demand
20-Sep-11

Notice: Daylight Savings Time updates for Commerce Server 2009 and 2007 Available
19-Sep-11

Notice: Daylight Savings Time updates for SharePoint 2010 and SharePoint 2007 Available
14-Sep-11

Notice: August 2011 DST Cumulative Update is available for Windows operating systems
16-Aug-11

Notice: A hotfix is available to update Windows DST support for Egypt, Chile and Morocco
3-May-11

Notice : DST schedule updated again for Chile
31-Mar-11

Notice: a hotfix is available to update Windows DST support for (UTC +2:00) Istanbul
25-Mar-11

Notice: a hotfix is available to update Windows DST support for (UTC -4:00) Santiago
25-Mar-11

Notice : A hotfix is available to update Windows DST support for (UTC +12:00) Fiji, and (UTC -11:00) Samoa
25-Mar-11

December 2010 DST Cumulative Update for Windows operating systems
2-Dec-10

-

Miten tietokone päivitetään?

Kodin tietokoneet

Tärkeintä on varmistaa, että käytät Windows Update -toimintoa. Kun päivität käyttöjärjestelmän automaattisesti Windows Update -toiminnon avulla, voit olla varma, että siirtymä uusiin kesäaika-asetuksiin toteutetaan saumattomasti.

Joissakin tapauksissa myös kalenteripohjaiset sovellukset on mahdollisesti päivitettävä. Asennettujen Microsoft-kalenterituotteiden päivitysohjeet ja lisätietoja saat täältä.

Lisätietoja muiden kuin Microsoftin valmistamien tuotteiden päivittämisestä saat niistä vastaavien ohjelmistontoimittajien sivustoista.

Työpaikan tietokoneet

Jos työpaikallasi on IT-osasto, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Toimi kotitietokoneita koskevien ohjeiden mukaan.

Tietotekniikan ammattilainen

Päivitä kaikki Windows-palvelimien Windows-käyttöjärjestelmät. Uusimmat saatavilla olevat päivitykset on lueteltu Microsoftin kesäajan ja tuen blogissa (englanninkielinen sisältö) tai artikkelissa KB 914387 Microsoft Windows -käyttöjärjestelmien kesäajan määrittäminen (englanninkielinen sisältö).

Päivitä kaikki yksittäisten työasemien Windows-käyttöjärjestelmät. Uusimmat saatavilla olevat päivitykset on lueteltu Microsoftin kesäajan ja tuen blogissa (englanninkielinen sisältö) tai artikkelissa KB 914387 Microsoft Windows -käyttöjärjestelmien kesäajan määrittäminen (englanninkielinen sisältö).

Päivitä Exchangessa ja Outlookissa kalenteritapaamiset, joihin päivityksellä on vaikutusta. Tämä voidaan suorittaa usealla tavalla tarpeidesi mukaan. Ohjeita itsellesi sopivan menetelmän valitsemisesta saat täältä.

Muihin kesäaika- ja aikavyöhykemuutosten alaisiin Microsoft-tuotteisiin saatavilla olevat päivitykset on lueteltu Microsoft-tuotteisiin saatavilla olevat kesäaika- ja aikavyöhykepäivitykset -sivulla.

Pienet ja keskisuuret yritykset

Jos käytät järjestelmistäsi vastaavaa konsulttia, keskustele hänen kanssaan siitä, mitä päivityksiä tietokoneille, sovelluksille ja verkolle on suoritettava.

Jos hallitset järjestelmiäsi itse, perehdy tietotekniikan ammattilaisille tarkoitettuihin ohjeisiin.

Kumppanit

Jos olet kumppani, joka päivität järjestelmäsi itse tai autat asiakkaita päivittämään omat järjestelmänsä, perehdy tietotekniikan ammattilaisille tarkoitettuihin ohjeisiin. Lisätukea Microsoft-kumppaneille on saatavilla täältä:

Ongelmien ratkaiseminen (englanninkielinen sisältö)

Kumppaneiden resurssipalvelu (tarkoitettu yhdysvaltalaisille kumppaneille) (englanninkielinen sisältö)

Microsoftin tukipalveluiden sivusto (englanninkielinen sisältö)

Sovelluskehittäjät

Jos haluat päivittää koodin kesäaikaan, siirry osoitteeseen MSDN: Visual Studio ja kesäajan muutos (englanninkielinen sisältö) ja etsi oikeat tiedot.

Exchange- ja Outlook-kalentereiden päivittäminen

Windowsin, Exchangen ja Outlookin kesäaikapäivitystoimintojen suositeltu järjestys

Kalenteriympäristöt muodostuvat toisiinsa yhteydessä olevien sovellusten järjestelmästä ja jokainen ympäristö on mukautettava uusiin kesäaikasääntöihin. Huomaa, että KB-artikkelit voidaan korvata. Tutustu huolellisesti ohjeisiin ennen päivitysten suorittamista.

Exchange-palvelimista ja Outlook-asiakasohjelmista tuetaan useita erilaisia yhdistelmiä. Asiakkaiden on valittava kalenteriympäristön päivitystapa näiden yhdistelmien mukaan. Seuraavassa taulukossa on esitetty korkean tason vaatimukset, joiden avulla Exchange- ja Outlook-kalenterit voidaan palauttaa kutakin yhdistelmää käytettäessä. Asiakkaiden on perehdyttävä kaikkiin tällä sivulla oleviin ohjeisiin ymmärtääkseen, missä järjestyksessä toimenpiteisiin on ryhdyttävä, mukaan lukien päivitykset, jotka on suoritettava ennen kalentereiden palauttamista.

Outlook-asiakasohjelman versiot
Asiakkaan ympäristöOutlook 2003Outlook 2007Outlook 2010
Exchange 2003 toimipisteessäExchange-kalenterityökalu (englanninkielinen sisältö)
tai
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)
Exchange-kalenterityökalu (englanninkielinen sisältö)
tai
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)
Toimenpiteitä ei vaadita
Exchange 2007 toimipisteessäExchange-kalenterityökalu (englanninkielinen sisältö)
tai
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)
Exchange-kalenterityökalu (englanninkielinen sisältö)
tai
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)
Toimenpiteitä ei vaadita
Exchange 2010 toimipisteessäMicrosoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Toimenpiteitä ei vaadita
BPOS-S
(Exchange 2007)
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Toimenpiteitä ei vaadita
BPOS-S
(Exchange 2010)
Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Microsoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Toimenpiteitä ei vaadita
O365
(Exchange 2010)
Ei tuetaMicrosoft Office Outlookin aikavyöhykkeen tietojen päivitystyökalu (englanninkielinen sisältö)Toimenpiteitä ei vaadita

Seuraavat tiedot ovat käytettävissä vain englanniksi.

1. Apply updates to Windows operating systems on individual computers.
  2. Run the Outlook Time Zone Data Update Tool. It is important to run the tool as soon as possible after you apply the updates to help ensure consistent application of DST rules.
  1. Apply updates to Windows operating systems on individual workstations.
  2. Apply updates to Windows operating systems on Windows Servers.
  3. Apply the Exchange 2003 or Exchange 2007 DST Update (See the Available DST and TZ Updates for Microsoft Products and Services page for details)
  4. Run the Exchange Calendar Update Tool against all Exchange Servers, or correct all individual Outlook calendars using the Outlook Time Zone Data Update Tool.
  5. The IT administrator has one of four alternatives with regardsto running the calendar update tools for Exchange and Outlook (pros and cons of each alternative are described later in this article):
    • Push out the Outlook Time Zone Data Update Tool to the clients and let the users update their own mailboxes.
    • Run the Exchange Calendar Update Tool against all affected users, servers, or both.
    • Do not run the Exchange Calendar Update Tool or the Outlook Time Zone Data Update Tool. Ask users to examine their calendars and rebook as necessary.
    • Run the Exchange Calendar Update tool against all affected users, servers, or both, but only modify recurring appointments. Then ask users to rebook single instance appointments that fall into the extended DST period or ask them to run the Outlook Time Zone Data Update Tool.
  6. IT administrators should fully understand and analyze the implications of the four alternatives for deploying the Outlook or the Exchange version of the tool. The respective pros and cons of each scenario are described in the Implications of the 4 different approaches to updating Calendars section below. For more information, please refer to Microsoft Knowledge Base articles 931667 and 941018.

The following items should be noted to help ensure maximum accuracy of calendar updates:

1. Rapid succession of steps is important
    As mentioned earlier, it is better to run the Outlook or Exchange Time Zone Date Update Tool as soon as possible after the time that the Windows operating system time zone updates and Exchange Server updates are applied to all computers and servers. If calendar items in the extended DST period are scheduled after the operating system updates are applied but before the tool is run, they will incorrectly be moved one hour earlier. To correct such calendar items, organizers should manually update such items to help make sure that they are scheduled accurately for themselves and all invitees.
  2. All connected devices must be updated
    Even if you correctly update your computer, when you view your calendar from a non-updated mobile device running Windows Mobile, your calendar items during the extended DST period will be shifted by one hour. Items created on a Windows Mobile device that does not have the update applied must be updated on your computer by running the Outlook Time Zone Data Update Tool again.
  3. If other users have not updated their calendars, it will affect other users
    The Outlook Time Zone Data Update Tool only updates meetings for which the user is the organizer and then automatically sends updates for those meetings to attendees. So, meetings that you are invited to but did not organize will not be updated until the organizer updates the meeting and an update is sent to you through Outlook. You must accept these updates in Outlook to correct your calendar on these meetings. Additionally, meetings created by a delegate on your behalf from a computer that does not have the update installed must be updated on your computer by running the Outlook Time Zone Data Update Tool again.
  4. Users have the option to accept the change
    The tool will prompt meeting invitees about whether to change meeting times. The invitees must accept the updated meeting requests for the changes to be accurately reflected in their calendars. If the tool incorrectly prompts a user to move a meeting, the user has the option of un-selecting those meetings from the list and they will not be moved.
  5. Special considerations for recurring calendar items
    Recurring calendar items created by Outlook Web Access will not be updated correctly if the Exchange Server computer is updated before the desktop client that is running the update tool (applies to both Outlook and Exchange tools). Users who create recurring calendar items must be aware of this and carefully review their calendar after the update is complete, regardless of which sequence of steps were followed in their Exchange environment.
  6. Update resource mailbox calendars
    Follow the procedures listed here to correctly update calendars in resource mailboxes.

The IT administrator has one of four alternatives (pros and cons of each alternative are described later in this article):

• Push out the Outlook Time Zone Data Update Tool to the clients and let the users update their own mailboxes.
  • Run the Exchange Calendar Update tool against all affected users, servers, or both.
  • Do not run the Exchange Calendar Update Tool or the Outlook Time Zone Data Update Tool. Ask users to examine their calendars and rebook as necessary.
  • Run the Exchange Calendar Update tool against all affected users, servers, or both, but only modify recurring appointments. Then ask users to rebook single instance appointments that fall into the extended DST period or ask them to run the Outlook Time Zone Data Update Tool.
  • IT administrators should fully understand and analyze the implications of the four alternatives for deploying the Outlook or the Exchange version of the tool. The respective pros and cons of each scenario are described below. For more information, please refer to Microsoft Knowledge Base articles 931667 and 941018.
  1. Run the Exchange Time Zone Date Update Tool against all Exchange Servers.
    • Pros: Streamlined experience for users.
    • Cons: Potential risks to IT environment of running Exchange Time Zone Update Tool. More likely to incorrectly modify single-instance appointments.
  2. Push out the Outlook Time Zone Data Update Tool to the clients and let the users update their own mailboxes.

• Pros: Less likely to incorrectly modify single-instance appointments. Avoid potential risks to IT environment of running the Exchange Time Zone Update Tool.
    • Cons: Difficult to make sure that all users run this tool correctly and in a timely manner. Educational effort is needed to lessen confusion for users.
  3. Run the Exchange Time Zone Date Update Tool against all Exchange Servers but only modify recurring appointments. Then ask users to rebook single instance appointments that fall into the affected period or ask them to run the Outlook Time Zone Data Update Tool.

• Pros: Less likely to incorrectly modify single-instance appointments.
    • Cons: Potential risks of both the Exchange and Outlook Time Zone Update Tools; all users will have to run the tool and risks of running the Exchange Time Zone Date Update Tool still exist.
  4. Do not run the Exchange Time Zone Update Tool or the Outlook Time Zone Update Tool. Ask users to examine their calendars and rebook as necessary.

• Pros: Same as alternative #1-less likely to incorrectly modify single-instance appointments. Avoid potential risks to IT environment of running the Exchange Time Zone Update Tool.
    • Cons: Unless all users rebook all appointments, some calendar items will be one hour off in extended DST period.
  5. If the steps above are not followed correctly, the following actions apply

• If Outlook Time Zone Data Update Tool is run before Windows operating systems updates are applied to all computers
      If you run the Outlook Time Zone Data Update Tool before the system has the Windows operating system update, the tool will not list any calendar items to update because it will not yet recognize the new DST rules.
    • If the Outlook Time Zone Data Update Tool is run multiple times
      Generally, it is safe to run the tool multiple times because the tool will see all the appointments that were updated and ignore them. That said, if the user explicitly instructs the tool to ignore a set of appointments (for example, single instance appointments that are targeted at a different time zone or that the user created after updating time zone rules but before they run the time zone update tool) then the tool will continue to list those appointments in future runs and the user will have to explicitly ignore those appointments again. Similarly, it is safe to run the Outlook Time Zone Data Update Tool after the Exchange Time Zone Date Update Tool has been run.

Kaikki Microsoft-tuotteet, joihin kesäaika vaikuttaa

Seuraavat tiedot ovat käytettävissä vain englanniksi.

List of products and services affected by daylight saving time

Product Family Details Available
Windows Server Windows Server 2008 R2
Windows Server 2008
Windows Server 2003

Windows Client Windows 7
Windows Vista SP2
Windows XP SP3
Windows Azure Windows Azure
SQL Azure SQL Azure
Exchange Server Exchange Server 2010
Exchange Server 2007 SP3
Outlook
Outlook 2010
Outlook 2007 SP2
Office 365
Office 365
Commerce Server Commerce Server 2007 and 2009
Windows SharePoint Services O365 SharePoint Online
Windows SharePoint 2010
Windows SharePoint Services 3.0 SP2
SQL Server Notification Services SQL Server 2005 Notification Services
SQL Server 2000 Notification Services
Groove Office Groove 2007
Dynamics CRM Dynamics CRM 2011
Dynamics CRM 4.0
Dynamics CRM 3.0
Windows Mobile and Windows PhoneWindows Mobile 6.x
Windows Phone 7
Windows Phone 8
Windows CE Windows CE-based devices
Outlook for MAC Outlook 2011 for MAC
Windows Services For Unix (SFU) and
Subsystem for UNIX-based Applications (SUA)
Windows Services For Unix (SFU) 3.5
Windows Services For Unix (SFU) 3.0
SUA in Windows Server 2003 R2
SUA in Windows Vista

Detailed update information and downloads

Windows Server and Client

Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Vista SP2, Windows Server2003 SP2, Windows XP SP3

• Ensure you have applied the latest updates to Windows
  • For the latest DST updates for all supported versions of Windows refer to KB 914387, how to configure daylight saving time for Microsoft Windows operating systems.

Top of Page

Windows Azure

• It is important to note that while Microsoft?s Services infrastructure will be updated to reflect DST changes it is critical that customer computers, both Client and server, that interact with these services should have the latest Windows cumulative updates for DST updates applied in order to ensure data integrity.

Top of Page

SQL Azure

• It is important to note that while Microsoft?s Services infrastructure will be updated to reflect DST changes it is critical that customer computers, both Client and server, that interact with these services should have the latest Windows cumulative updates for DST updates applied in order to ensure data integrity.

Top of Page

Exchange Server

Exchange Server 2013 / Exchange Server Online

• Ensure you have the latest updates for Exchange Server 2013, install the Windows cumulative update or Hotfix
  • Information on latest updates for Exchange Server can be found on the Exchange Team blog.

Top of Page

Exchange Server 2010 Service Pack 3

• Ensure you have the latest updates and Service Pack for Exchange Server 2010, install the Windows cumulative update or Hotfix
  • Information on latest updates for Exchange Server can be found on the Exchange Team blog.
  • You should then refer to the Updating Exchange and Outlook Calendars to check if further action is required.

Top of Page

Exchange Server 2007 Service Pack 3

• An update will be made available. Please check back here for further information soon.
  • Ensure you have the latest updates and Service Pack for Exchange Server 2007, install the Windows cumulative update or Hotfix.
  • Information on latest updates for Exchange Server can be found on the Exchange Team blog.
  • Refer to the Updating Exchange and Outlook Calendars page to check if further action is required.

Top of Page

Outlook

Outlook 2013

• Ensure you have applied the latest Office Updates and Windows Updates.
  • Information on latest updates for Exchange Server can be found on the Outlook blog.

Top of Page

Outlook 2010

• In Outlook, you can display two separate time zones in the Calendar. This allows you to see your local time zone and the time zone of a city that you often travel to. When you travel to that other time zone, you can use the Swap Time Zones option to change the position of the time bar in the Calendar. Using the Swap Time Zones option in Outlook 2010 results in unexpected behavior. This issue is fixed in Outlook 2010 SP1 and Microsoft recommends that customers download and install this service pack to avoid this problem. Customer who have not yet installed Outlook 2010 SP1 can find a work around for this issue in Outlook 2010 in the KB Article 2507003 Using Outlook 2010 Swap Time Zones to switch from non-DST to DST Time Zone does not enable DST in Windows.

Top of Page

Outlook 2007 Service Pack 2

• KB 931667 How to address time zone changes by using the Time Zone Data Update Tool for Microsoft Office Outlook

Top of Page

Office 365

• Ensure you have applied the latest Office Updates and Windows Updates.
  • Information on latest updates for Exchange Server can be found on the Outlook blog.

Top of Page

Windows SharePoint Services

Office 365 SharePoint Online

Information will be made available soon.

Top of Page

Windows SharePoint 2010

• KB 2553050 Description of the SharePoint Foundation 2010 cumulative update package (SharePoint Foundation server-package): August 30, 2011

Top of Page

Windows SharePoint Services 3.0 Service Pack 2

• KB 888253 How to manually update the DST period for a time zone definition in Windows SharePoint Services by modifying the Timezone.xml file
  • KB 2553019 Description of the Windows SharePoint Services 3.0 hotfix package (Sts-x-none.msp): August 30, 2011

Top of Page

Commerce Server

Commerce Server 2007 and 2009

• KB 932395 How to update Commerce Server 2007 and Commerce Server 2009 for changes to daylight saving time
  • Customer computers, both Client and server, that interact with these services should have the latest Windows cumulative updates for DST updates applied in order to ensure data integrity.

Top of Page

SQL Server Notification Services

SQL Server 2005 Notification Services

• KB 974412 DST time zone update for SQL Server 2005 Notification Services and for SQL Server 2000 Notification Services

Top of Page

SQL Server 2000 Notification Services

• KB 974412 DST time zone update for SQL Server 2005 Notification Services and for SQL Server 2000 Notification Services

Top of Page

Groove

Important information for users who have Groove workspaces: After this change, users should communicate to verify and adjust start times and end times of Groove Meetings tool meetings and Groove Calendar tool appointments. Also, users should be aware that time stamps may appear incorrectly in other Groove tools such as Discussion, Forms, Chat, and messaging. For more guidance on resolving or working around these problems, refer to the DST KB articles listed below for your specific version of Groove.

Office Groove 2007

• KB 932607 How to correct issues that are caused by daylight saving time changes in 2007 and that affect the Calendar tool in Groove 2007 and in earlier versions of Groove

Top of Page

Microsoft Dynamics CRM

Dynamics CRM 2013 Online

• It is important to note that while Microsoft?s Services infrastructure will be updated to reflect DST changes it is critical that customer computers, both Client and server, that interact with these services should have the latest Windows cumulative updates for DST updates applied in order to ensure data integrity.

Top of Page

Dynamics CRM 2013

• KB 2917899 Microsoft Dynamics CRM 2013 updates and hotfixes

Top of Page

Dynamics CRM 2011

• KB 2555051 Microsoft Dynamics CRM 2011 updates and hotfixes

Top of Page

Dynamics CRM 4.0

• KB 949256 Microsoft Dynamics CRM 4.0 updates and hotfixes

Top of Page

Dynamics CRM 3.0

• KB 908951 Microsoft Dynamics CRM 3.0 updates and hotfixes

Top of Page

Windows Mobile and Windows Phone

Windows Mobile 6.x

• For information about updating Windows Mobile 6.x refer to KB 2526756

Top of Page

Windows Phone 7

• All Windows Phone 7 updates are published by Microsoft and notifications are sent to your phone when they are available. Installing these updates will ensure you have the latest changes for DST.To manually set the time, tap Settings> Date+time.

Windows Phone 8

• All Windows Phone 8 updates are published by Microsoft and notifications are sent to your phone when they are available. Installing these updates will ensure you have the latest changes for DST. To manually set the time, tap Settings> Date+time.

Top of Page

Windows CE

Windows CE-based devices

All updates for Windows CE are available from the Windows Embedded Download Site

Top of Page

Outlook for Mac

Outlook for Mac 2011

To ensure you have the latest updates for Daylight Savings Time and Time Zone changes you can do one of the following:

• An update will be made available. Please check back here for updates.
  • Select Check for updates in the Office for Mac 2011 Help menu. This will automatically search for the latest available updates.
  • Visit the Download Page on the Office for Mac website to find the latest available updates

Top of Page

Windows Services For Unix (SFU) and Subsystem for UNIX-based Applications (SUA)

Windows Services For Unix (SFU) 3.5, Windows Services For Unix (SFU) 3.0, SUA in Windows Server 2003 R2, and SUA in Windows Vista

Information will be made available soon.

Top of Page

Microsoftin vastaus kesäaika- ja aikavyöhykepyyntöihin

Seuraavat tiedot ovat käytettävissä vain englanniksi.

Microsoft Windows has established an annual update schedule for daylight saving time (DST) and time zone (TZ) releases. Most Windows-based applications (and some services) reference the underlying operating system for DST/TZ information, but some applications and services do not. Hence many of our product teams also follow an annual product update cadence such a Windows, with provisions for semi-annual cumulative updates as needed. For each update release, Microsoft accepts change requests up to a few months (generally four to six) prior to the release date. The Windows Release schedule provides a regular cadence for other product groups to follow.

Following the Windows regular cadence for publishing newly legislated DST rules and TZ updates, cumulative DST and Time Zone updates are scheduled for release each December (to the Microsoft Download Center and to Windows Update) for the coming calendar year as long as there are time zones affected. When needed, Microsoft product groups may also provide a semi-annual update in the August/September timeframe. The product group will also publish the new or modified TimeZoneInformation (TZI) keys in an update to Microsoft KB article 914387 for IT professionals and systems administrators who may need that information. Microsoft hopes that this will provide a more predictable way for customers to anticipate and plan for our scheduled product updates as they are published.

Recommendations

In order to achieve more seamless transitions to new DST and time zone policies, Microsoft requests that governments provide the following:

1. Ample advance notice (1 year or more) of the planned change.
  2. Official published confirmation of planned changes to DST or time zones.
  3. Concentrated efforts on promoting the change to the affected citizens.

Customer requests and the Microsoft DST/TZ Support Policy

Change TypeChange DetailsSolution RecommendationsSolution
Change to a region's TZ rulesNew DST or TZ change matches another TZs exact parameters.There will be no product updates for this type of request. The recommendation is for the country or region requesting this change to use the existing time zone that matches the same parametersGuidance
Changes to existing time zones

Modifying the DST start and end times and dates of a time zone (or several time zones that affect a particular country or region) with no time zone that matches the exact parameters.

-or-

Modify an existing time zone by change the DST rule or adding and removing DST to a time zone.

-or-

Modifying the time bias to an existing time zone.

In this scenario, if there is no existing time zone that matches the exact requirements of the country or region, the recommendation is to schedule the request to be included in the next DST/TZ cadence release.

Microsoft?s ability to meet any country or region?s needs with this official DST/TZ policy, depends greatly on the regions providing sufficient time (6 months or more) of notification prior to the change taking effect.

Cadence Update

-and-

Guidance

New Time ZonesA subset of the region that shares a time zone makes a change to its DST requirements or changes the time bias of its time zone. A new time zone is required for the subset of users changing requirements because the existing time zone is needed as is for the rest of its users.

This scenario requires a new time zone. The recommendation is to schedule the request to be included in the next DST/TZ cadence release.

Microsoft?s ability to meet any country or region?s needs with this official DST/TZ policy , depends greatly on the regions providing sufficient time (6 months or more) of notification prior to the change taking effect.

Cadence Update

-and-

Guidance

On occasion, when there are extreme circumstances that require a change to a time zone, Microsoft may make an effort to provide a solution to the customers in the impacted regions through an Out-of-Band (OOB) Release. Any such package may include a Windows hot fix and a documented Outlook solution through the TZMOVE tool. Where a temporary workaround for customers exists Microsoft may recommend using the workaround until the Cadence Release is made available.

Muut resurssit

Seuraavat tiedot ovat käytettävissä vain englanniksi.

DST Webcasts

When DST and Timezone changes occur Microsoft often produces webcasts to support customers. These webcasts include the guidance provided on this site and the Q&A sessions with customers. The DST Webcasts page will continue to be updated as new webcasts are available.

Microsoft IT deployment guidance

The following guidance documents from the Microsoft IT Department cover a wide range of enterprise scenarios for DST change management. Guidance from both 2011 and 2007 is available all of which remains highly relevant to the broad range of customers and partners using different versions of Microsoft Products in their environments.

MSIT 2011 Guidance
The following documents provide information about Microsoft?s approach to rolling out the DST changes for Russia across the Microsoft enterprise.

XPS format:
To view these documents on computers that do not have Vista or Internet Explorer 7 installed, visit the following Web site to download and install the free XPS viewer: http://www.microsoft.com/whdc/xps/viewxps.mspx

MSIT DST Assessment Checklist
MSIT Enterprise Response Plan
MSIT Russia DST Awareness Communication

PDF format:
To view these documents on computers that do not have the Adobe reader software installed, visit the following Web site to download and install the free PDF viewer: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

MSIT DST Assessment Checklist
MSIT Enterprise Response Plan
MSIT Russia DST Awareness Communication

MSIT 2007 Guidance
The following links provide information that Microsoft learned in deploying daylight saving time changes in the enterprise during the 2007 DST changes in the United States. This information may help your organization in preparing for changes.

XPS format:
To view these documents on computers that do not have Vista or Internet Explorer 7 installed, visit the following Web site to download and install the free XPS viewer: http://www.microsoft.com/whdc/xps/viewxps.mspx

MSIT DST Assessment Checklist
MSIT DST Enterprise Response Plan
MSIT DST Patching Overview
MSIT DST Exchange TZ Update Tool Guidance
MSIT DST Outlook TZ Update Package Guidance
MSIT DST Exchange Calendar Update Tool Awareness Communication
MSIT DST Outlook Time Zone Data Update Tool Awareness Communication
MSIT DST Windows Mobile Smartphone or Pocket PC user Awareness Communication

PDF format:
To view these documents on computers that do not have the Adobe reader software installed, visit the following Web site to download and install the free PDF viewer: http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

MSIT DST Assessment Checklist
MSIT DST Enterprise Response Plan
MSIT DST Patching Overview
MSIT DST Exchange TZ Update Tool Guidance
MSIT DST Outlook TZ Update Package Guidance
MSIT DST Exchange Calendar Update Tool Awareness Communication
MSIT DST Outlook Time Zone Data Update Tool Awareness Communication
Updating resource mailboxes for daylight saving time 2007

DST Blogs

There are a number of useful blogs to keep customers up to date on DST\TZ changes in their region.

3rd Party Product updates

Blackberry/RIM
The latest available updates for BlackBerry can be found by searching the BlackBerry Knowledge Base
http://btsc.webapps.blackberry.com/btsc/microsites/microsite.do
Enter the Search term ?daylight savings time? and Sort By: Publication Date to find the latest information.

Viimeisin tarkistus : 9. joulukuuta 2014