Microsoftin virussuojauksen ja Windows-suojauksen tuki

Tietoja virustorjuntaohjelmistosta Microsoft Security Essentialsista, suojausratkaisuista ja ohjeita huijausten ja tietokalastelun varalta.

Aloita tästä

Oletko huolestunut, että tietokoneesi voi altistua viruksille ja muille tietoturvauhille? Microsoftilla on maksuttomia työkaluja, joiden avulla voit tunnistaa ja poistaa virukset sekä suojautua viruksia ja muita tietoturvia vastaan. Aloita toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

Vaihe yksiTarkista tietokoneesi virusten varalta
Microsoft Safety Scanner on maksutta ladattavissa oleva tietoturvatyökalu, joka mahdollistaa tarvepohjaisen tarkistuksen sekä helpottaa virusten, vakoiluohjelmien ja muiden haittaohjelmien poistamista.
Vaihe kaksiMääritä tietokone estämään tietoturvauhat
Tietokoneen suojausratkaisut auttavat estämään virusten pääsyn tietokoneeseen. Haittaohjelmien eston diagnostiikkatyökalu suojaa tietokonetta virustartunnoilta helpottamalla järjestelmäasetusten määrittämistä: Windowsin automaattista päivittämistä, Windowsin palomuurin, Internet Explorerin tietosuoja-asetusten ja käyttäjätilien valvonnan (UAC) käyttöönottoa, Internet-välimuistin tyhjentämistä, historian selaamista ja paljon muuta.
Vaihe kolmeSuojaa tietokoneesi Microsoft Security Essentialsin avulla
Suojaa kotisi ja pienyrityksesi tietokoneita haittaohjelmilta, kuten vakoiluohjelmilta, viruksilta, troijalaisilta ja rootkiteiltä, laadukkaalla ja maksuttomalla Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelmalla, jonka aitoa Windowsia käyttävät asiakkaat voivat ladata suoraan Microsoftilta.

Virustiedot

Virustiedot

Suojaa tietokoneesi Microsoft Security Essentialsilla
Microsoft Security Essentials antaa erinomaisen suojan viruksia ja vakoiluohjelmia, muun muassa troijalaisia, matoja ja muita haitallisia ohjelmistoja, vastaan. Mikä parasta, saat kaiken tämän ilmaiseksi ja ilman ärsyttäviä tilauksia, jotka täytyy muistaa.

Tietokoneen suojauksen neljä vaihetta (englanninkielinen sisältö)
Suorittamalla nämä neljä vaihetta voit pitää tietokoneesi suojattuna ja ajan tasalla.

Luuletko, että tietokoneessasi on virus? Toimi näiden ohjeiden mukaan
Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa, onko tietokoneesi tietokoneviruksen, madon tai troijalaisen saastuttama, miten se palautetaan tartunnan jälkeen ja miten tietokonevirustartunnat voidaan välttää tulevaisuudessa.

Microsoft Consumer Online Safety (englanninkielinen sisältö)
Suojaa perhettäsi, itseäsi ja tietokonettasi perehtymällä tietokoneen turvallisuuteen entistä paremmin. Consumer Online Safety -sivustossa on hyödyllisiä työkaluja ja resursseja, joiden avulla voit varmistaa, että tietokoneesi suojaus on ajan tasalla.

Tietoturvatiedot

Tietoturvatiedot

Windowsin tietoturvaongelmien automaattinen määrittäminen ja korjaaminen
Määritä ja korjaa automaattisesti Windowsin tietoturvaongelmia, kuten tietoturvauhkia käyttäjätilien valvonnan, Windowsin palomuurin tai tietojen suorittamisen estämisen ongelmia.

Windows 7:n tietoturvan tarkistusluettelo
Tämän tarkistusluettelon avulla voit varmistaa, että hyödynnät kaikkia ominaisuuksia, joilla Windows pystyy takaamaan tietokoneesi turvallisuuden.

Asenna Microsoftin uusimmat tietoturvapäivitykset (englanninkielinen sisältö)
Microsoft julkaisee ohjelmistojensa uusimmat tietoturvapäivitykset joka kuukauden toisena tiistaina. Varmista tietokoneesi suojaus asentamalla Microsoftin uusimmat tietoturvatiedotteet.

Asenna Microsoft-päivitykset
Suojaa tietokonettasi tietoturvariskeiltä ja varmista, että Windows-versiosi on ajan tasalla.

Tietokoneen suojauksen neljä vaihetta (englanninkielinen sisältö)
Suorittamalla nämä neljä vaihetta voit pitää tietokoneesi suojattuna ja ajan tasalla.

Microsoft Consumer Online Safety (englanninkielinen sisältö)
Suojaa perhettäsi, itseäsi ja tietokonettasi perehtymällä tietokoneen turvallisuuteen entistä paremmin. Consumer Online Safety -sivustossa on hyödyllisiä työkaluja ja resursseja, joiden avulla voit varmistaa, että tietokoneesi suojaus on ajan tasalla.

Suojaa tietokoneesi Microsoft Security Essentialsilla
Microsoft Security Essentials antaa erinomaisen suojan viruksia ja vakoiluohjelmia, muun muassa troijalaisia, matoja ja muita haitallisia ohjelmistoja, vastaan. Mikä parasta, saat kaiken tämän ilmaiseksi ja ilman ärsyttäviä tilauksia, jotka täytyy muistaa.

Muut tietoturvaohjelmistojen toimittajat

Microsoft haluaa varmistaa, että tietokoneesi on suojattu. Jos Windows Live OneCare ja Microsoft Security Essentials eivät vastaa tarpeitasi, tutustu muihin tietoturvaohjelmistojen toimittajiin.

Windows 8 Release Preview'n haittaohjelmien torjuntasovellukset

Windows 7:ään tarkoitettujen kuluttajatietoturvaohjelmistojen toimittajat (englanninkielinen sisältö)

Windows Vistaan tarkoitettujen kuluttajatietoturvaohjelmistojen toimittajat (englanninkielinen sisältö)

Windows XP:hen tarkoitettujen kuluttajatietoturvaohjelmistojen toimittajat (englanninkielinen sisältö)

Huijaukset

Huijaukset

Microsoftin nimeen tai tuotteiden nimiin perustuvat huijaukset (englanninkielinen sisältö)
Tietokalasteluhuijauksissa käytetään usein tunnettujen yritysten nimiä, joiden tarkoituksena on saada sinut käymään huijaussivustoissa tai napsauttamaan vaarallisia linkkejä. Microsoft ei lähetä ei-toivottuja sähköpostiviestejä, joissa kysytään henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja.

Epäilyttävien sähköpostiviestien käsitteleminen (englanninkielinen sisältö)
Suojaudu Saapuneet-kansioosi ilmestyviltä epäilyttäviltä viesteiltä toimimalla näiden ohjeiden mukaan.

Rahaa, lahjoja tai palkintoja lupaavat huijaukset (englanninkielinen sisältö)
Jotkin tietokalasteluhuijauksen tyypit lupaavat upeita taloudellisia tai muita palkintoja muutamasta pienestä asiasta... muun muassa tietojesi luovuttamisesta henkilötietovarkaalle.

Tietokalasteluviestien tai -linkkien tunnistaminen (englanninkielinen sisältö)
Voit tunnistaa petolliset sähköpostiviestit tai niissä olevat linkit muutaman vihjeen perusteella.

Tietokalastelua koskevat usein kysytyt kysymykset (englanninkielinen sisältö)
Etsi vastauksia suosituimpiin tietokalastelua koskeviin kysymyksiin.

Tietokalastelusta ilmoittaminen (englanninkielinen sisältö)
Anti-Phishing Working Group on vapaaehtoisjärjestö, joka pitää kirjaa tietokalasteluviesteistä ja -sivustoista. Ilmoita mahdollisesta tietokalastelusta täällä.

Suojaudu tietokalasteluhuijauksilta ja henkilötietovarkauksilta (englanninkielinen sisältö)
Suojaa henkilökohtaisia tietojasi, kuten luottokorttinumeroita, Windows Live ID -tunnuksia ja salasanoja, toimimalla tällä sivulla olevien ohjeiden mukaan.

Kysy yhteisöltä

Kysy yhteisöltä

Kysy kysymyksiä Microsoft-yhteisön suojauksen ja tietosuojan keskustelupalstalla
. Asiantuntijat ovat valmiina auttamaan.

Kysy kysymyksiä Microsoft-yhteisön Microsoft Security Essentialsin käytön aloittamisen keskustelupalstalla
. Asiantuntijat ovat valmiina auttamaan.

Kysy kysymyksiä Microsoft-yhteisön virus- ja vakoiluohjelmimääritysten päivittämisen keskustelupalstalla
. Asiantuntijat ovat valmiina auttamaan.

Kysy kysymyksiä Microsoft-yhteisön uhkien tarkistamisen, havaitsemisen ja poistamisen keskustelupalstalla
. Asiantuntijat ovat valmiina auttamaan.

Tietotekniikan ammattilaiset

Tietotekniikan ammattilaisten tietoturvaresurssit

Uusi Solution Accelerator: Microsoft Security Compliance Manager (englanninkielinen sisältö)
Microsoft Security Compliance Managerilla voit tarjota keskitety perushallintatoiminot, peruspalvelut, räätälöintimahdollisuudet sekä perussuojausratkaisun, jolla voit parantaa usein käytettyjen Microsoft-tuotteiden tietoturvaa organisaatiossasi.

Asenna Microsoftin uusimmat tietoturvapäivitykset (englanninkielinen sisältö)
Microsoft julkaisee ohjelmistojensa uusimmat tietoturvapäivitykset joka kuukauden toisena tiistaina. Varmista tietokoneesi suojaus asentamalla Microsoftin uusimmat tietoturvatiedotteet.

Windows Server 2008 R2:n tietoturvaan liittyvät uudet ominaisuudet (englanninkielinen sisältö)
Nämä tuotearvioinnit antavat tietotekniikan ammattilaisille yleiskatsauksen Windows Server 2008 R2:n uusista ja muuttuneista suojaustoiminnoista.

Asenna Microsoft-päivitykset
Suojaa tietokonettasi tietoturvariskeiltä ja varmista, että Windows-versiosi on ajan tasalla.

Microsoft Malware Protection Center (englanninkielinen sisältö)
Microsoft Malware Protection Centerin blogi on Microsoft Malware Response Centerin reaaliaikainen tapa kommunikoida asiakkaiden kanssa. Siinä on ajankohtaisia taustatietoja uusista, kehittyvistä ja kiinnostavista haittaohjelmista, kuten myös muita tietokoneiden tietoturvaan liittyviä tutkimusaiheita.

Suojaa Exchange-viestintäympäristöä Forefront Security for Exchange Serverin avulla (englanninkielinen sisältö)
Forefront Security for Exchange Server yhdistää useiden johtavien tietoturvayhtiöiden tarkistusmoduulit keskitetyksi ratkaisuksi, jonka avulla yritykset voivat suojata Exchange-viestintäympäristöään viruksilta, madoilta ja roskapostilta.

Windows 7:n tietoturvan tarkistusluettelo
Tämän tarkistusluettelon avulla voit varmistaa, että hyödynnät kaikkia ominaisuuksia, joilla Windows pystyy takaamaan tietokoneesi turvallisuuden.

Varmista suojauksesi: käy TechNetin Security TechCenterissä (englanninkielinen sisältö)
Security TechCenterissä on teknisten tiedotteiden linkkejä, neuvoja, työkaluja, ennakoivia ohjeita ja yhteisöresursseja, joiden avulla tietotekniikan ammattilaiset voivat pitää Microsoftin palvelimet, pöytäkoneet ja sovellukset ajan tasalla ja turvallisina.

Yhteystiedot

Avustettu tuki

Ota yhteyttä asiakkaiden tietoturvatukeen
Kun luot teknistä kysymystä tai ongelmaa koskevan tapauksen, muista antaa kaikki ongelmaan liittyvät pyydetyt tiedot. Tapauksen seurantaa ja kyselyitä varten saat tukitapausnumeron. Tämä tukitapausnumero on annettava aina, kun otat yhteyttä tukiasiantuntijaan.
TTY: +358 (0)9 817 10 400

Neuvontaa muille Microsoftin tietoturvatuotteille

Aukioloajat: 24 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa
Ota yhteyttä Microsoft Security Essentials -tukeen
Ota yhteyttä Windows Live OneCare -tukeen (englanninkielinen sisältö)

Javascript on poistettu käytöstä Huomasimme, että Javascript on laitteessasi poistettu käytöstä. Voit nauttia parhaasta mahdollisesta tuesta ottamalla aktiiviset komentosarjat käyttöön.

Viimeisin tarkistus : 16. helmikuuta 2015