Support för aktivering av Microsoft-produkter

Hjälp med Microsoft Windows- och Office-aktivering. Information om aktivering av volymlicensnyckel. Guide för att hitta och ersätta en produktnyckel.

Viktiga resurser

Viktiga resurser

Vad är Microsofts produktaktivering (MPA)?
Läs mer om hur produktaktivering fungerar.

Ta reda på om produkten är korrekt licensierad
Se till att Microsoft-produkterna har rätt licenser.

Läs om hur du identifierar, hittar och ersätter en produktnyckel
Här kan du få hjälp med att hitta och ersätta produktnyckeln som krävs för produktaktivering.

Leta reda på etiketten med produktnyckeln och läs mer om hur viktig den är.
Här finns exempel på etiketter med äkthetsbevis (Certificate of Authority, COA).

Aktivera Microsoft-spel och kartprogram
Vanliga frågor om aktivering av Games for Windows, MapPoint och Streets and Trips. Spela upp videon om du vill veta mer.

Vad är det för skillnad på produktaktivering och produktregistrering? (Engelska)
Du måste aktivera din Microsoft-produkt men du behöver inte registrera den. Läs mer om denna skillnad.

Rapportera piratkopiering av programvara (Engelska)
Du kan hjälpa till i kampen mot piratkopiering genom att rapportera misstänkta överträdelser.

Windows

Produktaktivering av Microsoft Windows

Aktivera Windows 7
Aktivera Windows 7. Spela upp videon om du vill veta mer (Engelska).

Aktivera Windows 7: Vanliga frågor och svar
Vanliga frågor om aktivering av Windows 7.

Aktivera Windows Vista
Så aktiverar du Windows Vista.

Aktivera Windows XP
Så aktiverar du Windows XP.

Ändra eller uppdatera produktnyckeln
Åtgärder för att ändra produktnyckeln i Windows 7, Windows Vista och Windows XP.

Felmeddelandet "Din aktiveringsperiod är slut" i Windows Vista
Innehåller instruktioner för att lösa problem med Windows-aktivering eller Windows Genuine Advantage om datorn har försatts i läget med begränsad funktionalitet.

Läget med begränsad funktionalitet i Windows Vista
Beskriver vad som händer när Windows Vista är försatt i begränsat funktionalitetsläge.

Gå till webbgrupperna på Microsoft Community
Här finns svar om installation, uppgradering och aktivering av Windows 7.

Office

Produktaktivering av Microsoft Office

Produktnyckel till Office 2010 – interaktiv hjälp (Engelska)
Använd arbetsflödet i den interaktiva hjälpen för att lösa vanliga problem med produktaktivering och produktnycklar. Bland vanliga problem återfinns svårigheter att identifiera och ange produktnyckeln, fel när produktnyckeln matas in och rätten att få en ersättningsnyckel.

Beskrivning av aktiveringsguiden för Office
I Office ingår en aktiveringsguide. Du måste aktivera Office för att kunna använda Office fullt ut.

Aktivera Microsoft Office 2010-program
Så aktiverar du Microsoft Office 2010-program och kontrollerar att programvaran har aktiverats.

Så hämtar du en ny produktnyckel för en Microsoft Office-produkt
Information om var du hittar produktnyckeln, eller hur du skaffar en nya produktnyckel om produktnyckeletiketten är skadad eller om den saknas.

Vilken knapp ska jag klicka på för att aktivera, köpa, hämta eller använda en Office 2010-produkt?
Den här artikeln innehåller information om hur du börjar använda en Microsoft Office 2010-produkt om du redan har köpt Office 2010 och behöver aktivera produkten, eller om du vill köpa Office 2010 eller använda Office Starter 2010.

Aktivera Microsoft Office 2007-program
Så aktiverar du Microsoft Office 2007-program och kontrollerar att programvaran har aktiverats.

Informationsresurser för licensaktivering i Microsoft Office-program
Felsökningshjälp och ytterligare information om aktivering.

Gå till webbgrupperna på Microsoft Community
Här finns svar om installation, uppgradering och aktivering av Microsoft Office.

Volymlicensproduktnycklar

Volymlicensaktivering

Volymaktiveringsinformation för Windows Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 och Windows 7
Här finns resurser med information om volymlicenser och volymaktivering.

Volymlicensproduktnycklar (Engelska)
Skaffa volymlicensnycklar, inklusive KMS och MAK.

Volymlicensnycklar: Vanliga frågor och svar (Engelska)
Svar på vanliga frågor om volymlicensnycklar.

Kontakter

Ring till oss

Telefon

020-14 000 15

Skicka e-post till oss

Chatta nu

Chatt

Grupper

Ställ frågor eller sök efter svar på Microsoft Community

Kontakta datortillverkaren för support

Javascript inaktiverat Vi har upptäckt att Javascript är inaktiverat på datorn. Om du vill få ut så mycket som möjligt av supporten bör du aktivera Active Scripting

Granskad senast : den 28 augusti 2014